Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

28/11/2023

Рішення міської ради від 21.11.2023 № 3488-VIII «Про затвердження Положення про офіційний вебсайт Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету в глобальній інформаційній мережі Інтернет»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХХХV сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження Положення про офіційний вебсайт Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету в глобальній інформаційній мережі Інтернет

 

Відповідно до Конституції України, Законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про авторське право і суміжні права», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про медіа», Указу Президента України від 31 липня 2000 р. № 928/2000 «Про заходи щодо розвитку національної складової глобальної інформаційної мережі Інтернет та забезпечення широкого доступу до цієї мережі в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 р. №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Положення про офіційний вебсайт Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету в глобальній інформаційній мережі Інтернет в новій редакції (додається).

  2. Головному спеціалісту з питань цифрової трансформації та технічного забезпечення апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету протягом двох місяців зареєструвати нове доменне ім’я rozdilnianskahromada.gov.ua для офіційного вебсайту Роздільнянської міської ради, що тимчасово розташований на домені https://rozdilna.toolkit.in.ua

  3. Вважати такими, що втратили чинність рішення Роздільнянської міської ради від 23 лютого 2023 року №2902-VIII «Про внесення змін до рішення Роздільнянської міської ради від 29 січня 2013 року №951-VI «Про офіційний веб-сайт Роздільнянської міської ради у мережі інтернет»».

  4. Це рішення набирає чинності з дня його прийняття.

  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ В.О.Шовкалюк
 

 

   
 

21 листопада 2023 року
№3488-VIII

   

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Роздільнянської міської ради

Одеської області

21 листопада 2023 року

№3488-VIII

 

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про офіційний вебсайт Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету в глобальній інформаційній мережі Інтернет

(в новій редакції)

 

 

1. Загальні положення

1.1. Це Положення про офіційний вебсайт Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету (надалі – Положення) визначає процедуру та періодичність розміщення на офіційному вебсайті Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету оперативної інформації для інформування населення про прийняті рішення, регуляторні акти, нормативно-правові документи, найважливіші події у суспільно-політичному, економічному, соціальному та історичному житті Роздільнянської міської територіальної громади, зокрема Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів Роздільнянської міської ради, комунальних підприємств, закладів, установ та організацій.

1.2. Офіційний вебсайт Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету – це сукупність програмних та апаратних засобів з визначеною адресою rozdilnianskahromada.gov.ua у інформаційній мережі Інтернет, розміщених на платформі https://toolkit.in.ua, разом з інформаційними ресурсами (надалі – Сайт), що є одним із офіційних джерел надання інформації з боку Роздільнянської міської ради (надалі – Міська рада) та Виконавчого комітету Роздільнянської міської ради (надалі – Виконавчий комітет).

1.3. Мета створення Сайту – розміщення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність Міської ради, Виконавчого комітету, виконавчих органів Роздільнянської міської ради, Роздільнянського міського голови, забезпечення громадян необхідною інформацією, взаємний обмін інформацією з органами державної влади та іншими органами місцевого самоврядування з питань, пов’язаних з діяльністю Роздільнянської міської ради, інформаційна взаємодія з організаціями світового товариства, громадськістю тощо.

1.4. Сайт є власністю Роздільнянської міської ради.

1.5. Сайт ведеться державною мовою та може містити вкладки на інших мовах.

 

2. Інформаційне наповнення

2.1. Інформаційні ресурси Сайту – результат сукупної діяльності Роздільнянської міської ради, Виконавчого комітету, виконавчих органів, відділів, управлінь, комунальних установ, підприємств та організацій.

2.2. Інформація, розміщена на Сайті, повинна включати:

  • найменування органу місцевого самоврядування;

  • інформацію про структуру та керівництво міської ради та виконавчого комітету;

  • розпорядок роботи органу та години прийому громадян керівництвом;

  • план-схему громади (карту) та перелік населених пунктів, що входять до її складу;

  • історію міста і населених пунктів, що входять до складу громади;

  • інформацію про видатних мешканців громади;

  • міський голова (повноваження, графік прийому);

  • секретар ради (графік прийому, біографія);

  • керуючий справами виконавчого комітету (графік прийому, біографія);

  • заступники міського голови (графік прийому, біографія);

  • регламент Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету;

  • інформацію про депутатський корпус (графіки прийому), відомості про депутатів міської ради, депутатські фракції, постійні комісії та будь-які комісії, створені в межах міської ради та її виконавчого комітету;

  • відомості про міський бюджет (рішення про міський бюджет, внесені зміни до бюджету, звіти про виконання бюджету);

  • проблеми та напрямки соціально-економічного розвитку територіальної громади;

  • відомості про проведені закупівлі товарів (робіт, послуг);

  • регуляторна політика (регуляторні акти на обговоренні, чинні регуляторні акти, проєкти регуляторних актів);

  • нормативно-правові акти міської ради, Виконавчого комітету (рішення сесій, рішення виконкому);

  • проєкти нормативно-правових актів (проєкти рішень сесій, проєкти рішень виконкому);

  • перелік питань, які розглядаються на засіданнях сесій міської ради;

  • перелік протокольних доручень міської ради із зазначенням відповідальних осіб та строки виконання;

  • перелік присутніх на засіданні сесії міської ради та поіменне голосування;

  • порядок денний наступної сесії;

  • новини та події, які відбуваються в громаді;

  • доступ до публічної інформації;

  • перелік комунальних підприємств, правоохоронних органів, лікувальних, спортивних, оздоровчих, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, які знаходяться на території громади, із зазначенням адрес, номерів телефонів, розпорядку роботи та посилання на вебсайти;

  • телефони гарячих ліній;

  • відомості про наявні вакансії;

  • оголошення;

  • посилання на вебсайти органів державної влади, органів місцевого самоврядування;

  • очищення влади;

  • петиції.

Додаткові рубрики можуть розміщуватись на вебсайті:

  • за пропозиціями депутатів (якщо відповідна позиція набрала достатню кількість голосів);

  • за пропозиціями керівників відділів, секторів, управлінь;

  • за пропозиціями Виконавчого комітету міської ради.

2.2.1. Дані пропозиції повинні бути погоджені з головою міської ради або секретарем ради або керуючим справами чи заступниками голови та подані до сектору комунікацій апарату Роздільнянської міської ради, відповідно завізовані керівництвом. Завідувач сектору має право додавати та змінювати рубрики офіційного вебсайту Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету.

2.3. Матеріали, що складають інформаційне наповнення офіційного вебсайту, за своїм характером можуть бути розподілені на три категорії:

  • Статистичні матеріали (матеріали, які повинні зберігати свою актуальність значний проміжок часу);

  • Динамічні матеріали (матеріали, актуальність яких зберігається лише протягом обмеженого часу, через що вони повинні систематично оновлюватись);

  • Потокові матеріали (матеріали, що втрачають актуальність свого змісту за короткий проміжок часу).

2.4. Інформаційне наповнення вебсайту здійснюється з матеріалів, підготовлених секретарем ради, заступниками міського голови, керуючим справами виконкому, відділами апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчими органами міської ради, підприємствами, установами, організаціями, що належать до комунальної власності Роздільнянської міської ради (інформація подається в електронному вигляді в текстовому форматі (RTF, DOC, DOCS, ODT, PDF, TXT, HTML, XML), графічному форматі (JPEG, JPG, GIF, PNG), та/або в форматі електронних таблиць (XLS, XLSX, ODF)).

2.5. Інформаційне наповнення та супроводження Сайту виконує сектор комунікації апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету та головний спеціаліст з питань цифрової трансформації та технічного забезпечення апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету на підставі наданих матеріалів та інформації.

2.6. Секретар ради, керуючий справами, заступники міського голови, начальники відділів міської ради, структурні підрозділи, та відповідальні працівники міської ради забезпечують своєчасне надання матеріалів до сектору комунікацій для поновлення рубрик офіційного Сайту міської ради та її виконавчого комітету:

1) якщо інформація об’ємна і потребує значних затрат часу на її внесення (може подаватися частинами, блоками) – за 2 дні до закінчення терміну оприлюднення відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

2) в інших випадках – за день до закінчення терміну оприлюднення відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

2.7. Не допускається розміщення на офіційному Сайті інформації, розповсюдження чи оприлюднення якої заборонено законодавством, а також реклами (за винятком соціальної).

2.8. Забороняється використовувати Сайт Роздільнянської міської ради в цілях, не пов’язаних з діяльністю Роздільнянської міської ради та її органів, з метою отримання прибутку.

2.9. Усі права зберігаються й охороняються відповідно до ст. 54 Конституції України, статей 472-555 Цивільного кодексу України, Закону України «Про авторське право і суміжні права». Будь-яке використання матеріалів та інформації з офіційного вебсайту Роздільнянської міської ради для подальшого розповсюдження, розміщення чи друкування дозволяється тільки з посиланням на джерело інформації.

 

3. Організація робіт

3.1. Робота з інформаційного наповнення та підтримки в актуальному стані наявних ресурсів Сайту – завдання всіх відділів та служб Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету.

3.2. Адміністратори Сайту – головний спеціаліст з питань цифрової трансформації та технічного забезпечення апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету, завідувач сектору комунікацій апарату Роздільнянської міської ради, головний спеціаліст сектору комунікацій апарату Роздільнянської міської ради забезпечують:

- функціонування офіційного Сайту міської ради за адресою rozdilnianskahromada.gov.ua та захист розміщеної інформації;

- розробку нових вебсторінок, зміну дизайну та структури Сайту;

- впровадження нових технологій та програм з метою оптимізації структури Сайту та його наповнення, удосконалення інформаційного обслуговування громадян;

- роботу сервісів: електронні петиції, громадський бюджет, відкрите місто, електронні консультації з громадськістю та е-звернення.

 

4. Права

4.1. Адміністратори Сайту мають право:

- отримувати необхідну для оприлюднення на Сайті інформацію про діяльність Роздільнянської міської ради, Виконавчого комітету, міського голови;

- отримувати необхідну для оприлюднення інформацію про події та заходи, які відбуваються в громаді;

- вносити пропозиції щодо оприлюднення у мережі Інтернет інформаційних матеріалів про діяльність Роздільнянської міської ради та її Виконавчого комітету, міського голови;

- вносити пропозиції щодо створення нових розділів і встановлення додаткових серверів Сайту, а також вносити пропозиції стосовно оптимізації структури інформації і модернізації дизайну;

- вилучати неактуальну інформацію.

 

5. Відповідальність

5.1. Відповідальність за функціонування Сайту покладається на Адміністраторів Сайту.

5.2. Відповідальність за інформаційне наповнення Сайту покладається на розпорядників інформації поданої чи неподаної для оприлюднення (секретаря, керуючого справами, заступників міського голови, начальників відділів, управлінь та служб міської ради, структурних підрозділів та працівників міської ради).

 

6. Контроль та звітність

6.1. Контроль за функціонуванням Сайту здійснюється Виконавчим комітетом Роздільнянської міської ради.

 

7. Реорганізація та ліквідація

7.1. Офіційний вебсайт Роздільнянської міської ради не підлягає ліквідації. У разі впровадження нових технологій та вимог можливе створення нової версії офіційного вебсайту.

7.2. Реорганізація Сайту здійснюється за дорученням міського голови, за пропозицією секретаря ради, керуючого справами, заступників міського голови, з обґрунтуванням необхідності внесення змін з подальшим візуванням міського голови.

 


Громада у соцмережах: