Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

05.10.2023 15:50

До уваги ветеранів війни та членам їх сімей – професійна адаптація

651eb21becc26__skladennya-viyskovoyi-prysyagy-lypen-2023-13.webp

Відділ соціальної політики Роздільнянської міської ради повідомляє.

Кабінет Міністрів України постановою від 1 листопада 2022 року №1235 вніс зміни до Порядку та умов використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації ветеранів війни.

З 1 січня 2023 року – отримати професійну адаптацію безкоштовно можуть:

- особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, члени їхніх сімей;

- особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени їхніх сімей;

- члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;

- члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності.

На період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування, профадаптацію можуть отримати:

  • військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони)Збройних Сил України, Національної гвардії України, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби та члени їх сімей;

  • військовослужбовці військових прокуратур, поліцейські, особи рядового, начальницького складу;

  • військовослужбовці Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітники Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та члени їх сімей.

Щоб отримати послуги з професійної адаптації, слід звернутися до органу соціального захисту населення за адресою зареєстрованого місця проживання (перебування) або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою в паперовій або електронній формі.

До заяви додаються:

  • копія (сканкопія/фотокопія) індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);

  • копія (сканкопія/фотокопія) посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із статусів, визначених абзацом першим пункту 3 цих Порядку та умов, або копія документа, що підтверджує належність до категорії осіб, визначених абзацом другим пункту 3 цих Порядку та умов;

  • копія (сканкопія/фотокопія) свідоцтва про шлюб, для дітей – свідоцтва про народження (для членів сімей осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів сімей осіб, зазначених у абзаці другому пункту 3 цих Порядку та умов.

Строк професійного навчання осіб визначається робочими навчальними планами, робочими навчальними програмами та освітніми програмами відповідно до законодавства. У разі організації навчання за робітничими професіями строк не може перевищувати 12 місяців.

За детальною інформацією просимо звертатись до Управління соціального захисту населення Роздільнянської районної державної адміністрації за адресою: вул. Європейська 37/а, м.Роздільна Одеської області.


Громада у соцмережах:

       

Додаток-до-свідоцтва-1.png Ліцензія-1.png Правила-прийому-1.png Свідоцтво-1.png навчальні-заклади-1.png