Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

22.04.2024 13:15

У Роздільнянській громаді відбулася зустріч голів громад

662639943f5bb__438700792_751021590547544_6035205400884293513_n.jpg

17 квітня 2024 року у Роздільній відбулася виїзна зустріч щодо можливості співпраці територіальних громад Роздільнянщини з Програмою «U-LEAD з Європою». У заході взяли участь Юлія Молодожен, керівниця регіонального офісу U-LEAD в Одеській області; Ольга Тодорова, радниця з муніципальних фінансів та управління; Оксана Гуненкова, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування та голови територіальних громад Роздільнянського району.

Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк та перша заступниця Ольга Босюк радо привітали запрошених спікерів у міській раді, після чого зустрілися з іншими учасниками заходу у просторі «Діалог», де відбулося обговорення Програми «U-LEAD з Європою», чим вона може бути корисна громадам для підвищення спроможності, які виклики стоять наразі перед громадами та познайомились із досвідом роботи Роздільнянської громади під час війни.

Юлія Молодожен розповіла про те, як Програма «U-LEAD з Європою» працює з громадами: про навчальні продукти, локальні субсидії, міжмуніципальне співробітництво та лідерські програми. Також під час діалогу торкнулися тем енергоменеджменту та муніципального енергетичного плану, адміністративної процедури для ОМС та фінансових аспектів.

Міський голова разом із першою заступницею провели для учасників заходу оглядову екскурсію палацом культури. Ольга Босюк презентувала досвід співпраці Роздільнянської громади з
програмою ЄС «Міцні регіони», ознайомивши запрошених гостей з прикладами гарних кейсів діяльності Роздільнянської громади під час війни. Учасники заходу оглянули автентичні вироби мешканців громади, які відвідували заняття з глинотерапії та отримали пам'ятні подарунки, вироблені з місцевої глини. Також завітали до відремонтованої концертної зали палацу культури. 


Далі учасники відвідали Роздільнянську багатопрофільну лікарню. Генеральний директор лікарні Вадим Гудима провів оглядову екскурсію медичного закладу. Учасники заходу змогли оцінити результати роботи громади у рамках програми ЄС «Міцні регіони»: відремонтовані сучасні ліфти, проведені ремонтні роботи  у відділеннях та отримане медичне обладнання, завдяки чому мешканці громади під час перебування у медичному закладі зможуть отримувати послуги в комфортних умовах з урахуванням інклюзивності. 


Наступною локацією став створений в рамках співпраці з програмою ЄС «Міцні регіони» call-центр у поліклінічному відділенні лікарні, який вже готовий до запуску. Голови громад району більш детально дізнались про зручний інструмент ефективної комунікації мешканців з лікувальним закладом та отримали відповіді на питання щодо нюансів роботи цього центру.

Далі екскурсанти відвідали Роздільнянський міський ліцей №4, де нещодавно відкрився простір, дружній до дитини. У цьому затишному просторі, у процесі практичного заняття, учасники на власному прикладі змогли відчути результати психоемоційного розвантаження. 

Ми сподіваємось, що ознайомча зустріч з головами громад району та радницями регіонального офісу U-LEAD в Одеській області надихне очільників громад Роздільнянщини та спонукатиме до співпраці з офісом U-LEAD. Роздільнянська територіальна громада завжди відкрита до обміну досвідом і з іншими громадами України.


Громада у соцмережах: