Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

12.02.2024 16:03

«Пробація з громадою, в громаді, для громади»

65ca25d88c072__IMG-48d19ce7a38d7b1f6405684da6198cb8-V.jpg

У рамках відзначення 9-ї річниці прийняття Закону України «Про пробацію» 9 лютого 2024 року начальник Роздільнянського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Тетяна Бєлікова організувала День відкритих дверей під назвою «Пробація з громадою, в громаді, для громади».

У заході взяли участь начальник Відділу соціальної політики Роздільнянської міської ради Наталія Єлізарова та завідувачка Центру соціального-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства Тетяна Калашнікова.

Під час зустрічі виникали активні обговорення щодо розвитку співпраці між різними структурами, спрямованими на підтримку та реабілітацію осіб, що перебувають під пробацією. Учасники обговорювали можливості покращення взаємодії між пробаційною службою, громадськими організаціями та іншими структурами з метою забезпечення комплексної підтримки для засуджених та їх реінтеграції у суспільство.

Також розглядалися альтернативні методи виконання покарань, які передбачають відбування покарання в межах громади без використання ізоляції від суспільства. Обговорювали можливість застосування альтернативних покарань, таких як ресторативна справедливість або відшкодування шкоди, з метою забезпечення більш ефективного і гуманного підходу до виконання покарань та реабілітації засуджених. 

Важливим аспектом обговорення була потреба впровадження програм підтримки та соціальної адаптації для осіб, які повертаються у громаду після відбуття покарання, з метою запобігання рецидивам злочинності та сприяння їх успішній реінтеграції.


Громада у соцмережах: