Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

27/08/2023

Рішення міської ради від 11.02.2021 № 114-VIII «Про затвердження Положення Про комісію з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VІ сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження Положення Про комісію з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я

 

Відповідно до статей 34, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, та іншим категоріям громадян, враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Положення про комісію з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я (додається).

  2. Дане рішення вступає в дію з 11 лютого 2021 року.

  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – з соціальних питань Петрова Д.В.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ В.О.Шовкалюк
 

 

   
 

11 лютого 2021 року
№114-VIII

   

 


 

Додаток

до рішення

Роздільнянської міської ради

від 11 лютого 2021 року

№114-VIII

 

 

 

 

 

 

 

Положення

про комісію з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я

 

 

1. Загальні положення

1.1 Комісія з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я (далі – комісія) утворюється розпорядженням міського голови Роздільнянської міської ради з метою розгляду звернень громадян щодо надання матеріальної грошової допомоги та визначення сум матеріальної грошової допомоги заявникам, які звернулися із відповідною заявою.

1.2 Одноразова матеріальна допомога надається за рахунок коштів міського бюджету громадянам, які проживають та зареєстровані на території Роздільнянської міської територіальної громади.

1.3 У своїй діяльності комісія керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян», іншими нормативно-правовими актами, розпорядженнями міського голови, а також цим Положенням.

 

2. Основні завдання та функції комісії

2.1. Основним завданням комісії є розгляд звернень громадян щодо надання матеріальної грошової допомоги.

2.2. Відповідно до покладених на неї завдань комісія розглядає заяви громадян з питань надання матеріальної допомоги, вивчає відповідність долучених до них документів, розглядає подані матеріали.

2.3. Матеріальна допомога надається за умови настання непередбачених надзвичайних ситуацій: на проведення медичних операцій; особам, які потребують довготривалого та дороговартісного лікування, особам, які потерпіли від наслідків пожежі, стихійного лиха; особам, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції або членам сім’ї такої особи; сім’ям мобілізованих громадян, в інших особливих обставинах, якщо сім’я не може подолати складну життєву ситуацію без сторонньої допомоги та ін.

2.4. Для розгляду питання про виділення матеріальної допомоги обов’язково надаються наступні документи:

- особиста заява, або заява від члена сім’ї, в якій вказується прізвище, ім’я, по батькові заявника, його адреса та мотиви звернення;

- копія документу, який підтверджує певний соціальний статус заявника (у разі наявності);

- копія паспорту заявника;

- копія свідоцтва про народження дитини (для дітей до 18-ти років);

- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру (або копію паспорту с позначкою про відсутність коду);

- акт обстеження матеріально-побутових умов проживання заявника, складений депутатом відповідного округу Роздільнянської міської територіальної громади (згідно з додатком до цього Положення);

- довідка про склад сім’ї;

- відомості про доходи всіх членів сім’ї;

- на лікування та операцію – довідка медичного закладу з документами, що підтверджують витрати на лікування;

- на ліквідацію наслідків, заподіяних пожежею – акт про пожежу, який складений Роздільнянським міськрайонним відділом ГУ ДСНС України в Одеській області;

- на ліквідацію наслідків, які заподіяні стихійним лихом – відповідний акт, складений Роздільнянським міськрайонним відділом ГУ ДСНС України в Одеській області;

- рахунок у банківській установі або надання згоди у заяві про перерахування коштів через поштове відділення.

2.5. Розмір матеріальної допомоги визначається, виходячи з обставин, що склалися, враховуючи рівень забезпечення сім’ї.

 

3. Права комісії

3.1. Відповідно до діючого законодавства співпрацювати з відділами апарату міської ради та її виконавчого комітету або виконавчими органами міської ради, залучати до розгляду питань керівників та спеціалістів підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та громадян.

3.2. Отримувати інформацію та матеріали, необхідні для діяльності комісії в порядку, передбаченому чинним законодавством.

3.3. В разі необхідності запрошувати заявників на засідання комісії.

3.4. Організовувати у разі потреби перевірки на місцях фактів, викладених у заявах громадян.

3.5. Вчиняти інші дії, які є необхідними для виконання покладених на неї завдань та не суперечать чинному законодавству і цьому положенню.

3.6. Подавати постійній комісії міської ради щодо призначення сум матеріальної допомоги заявникам.

3.7. Подавати постійній комісії міської ради пропозиції щодо відмови в наданні матеріальної допомоги заявникам.

 

4. Організація діяльності комісії

4.1. Керівництво комісією здійснює голова комісії.

4.2. Організаційною формою роботи комісії є засідання, які проводяться не рідше одного разу на місяць у разі подання заяв про надання матеріальної допомоги. Позачергові засідання комісії проводяться у разі потреби.

4.3. Засідання комісії скликаються та проводяться головою комісії. У разі відсутності голови комісії, або неможливості з поважних причин виконання своїх обов’язків, засідання проводиться під головуванням заступника голови комісії.

4.4. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини складу комісії.

4.5. Секретар комісії забезпечує підготовку матеріалів для розгляду на комісії.

4.6. Поточну роботу, діловодство комісії здійснює секретар комісії. У разі його тимчасової відсутності (перебування у відпустці, відрядженні, на лікарняному), на термін відсутності обов’язки секретаря можуть бути покладені на будь-кого з членів комісії. Відповідне рішення приймається на засіданні комісії простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні, і оформляється протоколом.

4.7. Члени комісії беруть участь у роботі особисто на громадських засадах.

До участі у роботі комісії можуть залучатися за згодою депутати Роздільнянської міської ради, а також інші особи.

4.8. Рішення комісії приймаються відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів, голос головуючого на засіданні комісії є вирішальним.

4.9. Розмір допомоги визначає комісія у кожному конкретному випадку залежно від складності проблеми заявника.

4.10. Рішення комісії, прийняте на засіданні, оформлюється протоколом, який підписується головою комісії, заступником голови, секретарем та присутніми членами комісії.

4.11. Розмір допомоги визначається начальником Відділу соціальної політики Роздільнянської міської ради на підставі протоколу комісії.

4.11.1. Протокол комісії затверджується наказом начальника Відділу соціальної політики Роздільнянської міської ради.

4.12. Виплата грошової допомоги здійснюється Відділом соціальної політики Роздільнянської міської ради, як головним розпорядником коштів.


Громада у соцмережах:

       

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення