Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

11.10.2023 14:11

У Роздільній відзначили День ментального здоров'я цікавими майстер-класами

6526833c7671b__IMG20231010162033_00.jpg

На сьогодні кожен із нас стикається з різноманітними проблемами, які можуть викликати різні негативні почуття – роздратування, страх, занепокоєння, нерозуміння, сумніви, образу чи злість. З такими ситуаціями у когось виходить впоратися самостійно, а комусь може знадобитися допомога. І саме для цього у громаді проводяться мастер-класи з арт-терапії це відмінний метод самопізнання, який допомагає через творчість зазирнути всередину себе, розкрити внутрішні сили, підвищити самооцінку.

Вчора у фоє Роздільнянського палацу культури відбулися заходи, спрямовані на підтримку та підвищення психологічного благополуччя громади. Учасники мали змогу взяти участь у майстер-класах з гончарства та в'язання, що стало гарною можливістю для досягнення гармонії та покращення емоційного стану.

Глинотерапія може впливати на психологічний стан людини позитивними способами:
- Творчий вираз: Виготовлення глиняних виробів дає можливість виразити свою творчість та індивідуальність, дозволяє людям втілити свої ідеї в конкретні об'єкти.
- Релаксація і стресозахисний ефект: Робота з глиною може допомогти залишати поза бортом повсякденний стрес. Це сприяє релаксації і зниженню рівня стресу.
- Удосконалення концентрації і уваги: Робота над деталями глиняного виробу може покращити вашу здатність фокусувати увагу.
- Сприяння медитації: Робота з глиною може бути подібною до медитації, де ви занурюєтеся в процес та забуваєте про зовнішні турботи.
- Самовираження та самоповага: Завдяки створенню власних глиняних шедеврів, людина може відчути власну цінність і задоволення від досягнень.
- Сприяння психотерапії: Гончарство може використовуватися як форма мистецької психотерапії, допомагаючи людям виразити свої почуття і вирішити психологічні проблеми.
- Соціальна взаємодія: Займаючись виробами, людина може приєднатися до групи однодумців і підтримувати соціальну взаємодію, що сприяє психологічному благополуччю.

Також пройшов й майстер-клас з в'язання. В'язання є елементом арт-терапії та допомагає зосередитися, зняти стрес та покращити самопочуття.
Загалом, арт-терапія є корисним і приємним засобом для розвитку та зміцнення психологічного стану людини, сприяючи творчості, релаксації та самовираженню.

Регіональна координаторка проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» в Одеській області Олена Теряєва підготувала для учасників чудові подаруночки у вигляді методичного матеріалу, що урізноманітнило та допомогло провести заходи більш насиченими, також висловила надію, що такі події будуть проходити у громаді на постійній основі та сприятимуть популяризації ментального здоров'я й розкриють його важливість для гармонійного життя.

Більше фото на фейсбук-сторінці громади.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Громада у соцмережах: