Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

10.10.2023 22:09

У громаді пройшов тренінг за методикою «Зцілення душі і тіла» з метою підтримки ментального здоров'я

6525a1ce535d8__387814377_2055980174736545_971777773355958424_n.jpg

10 жовтня відзначають День ментального здоров'я! За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?», створена, щоб кожен знайшов психологічну допомогу та підтримку тоді й там, коли вона потрібна. Не залишила поза увагою цю ініціативу й Роздільнянська міська рада. Разом з регіональною координаторкою проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» в Одеській області Оленою Теряєвою, першим заступником міського голови Ольгою Босюк, начальником відділу соціальної політики міської ради Наталією Єлізаровою потурбувалися про надання емоційної підтримки внутрішньо переміщеним особам, організувавши тренінг «Допоможи собі сам». 

🎯Основна мета заходу – допомогти впоратися з будь-якими життєвими труднощами, правильно реагувати на стрес та зменшити його негативні наслідки. В ході дружнього спілкування дівчатка ділилися своїми життєвими історіями, страхами та емоційним станом. Кожен відчував на собі спектр негативних станів – від тривоги та апатії, до панічних атак і депресії. Таких історій дуже багато та всі вони різні, спільне те, що вони пронизані болем та розпачем. 

💬Обговорено основні кроки для покращення емоційного стану:
- дотримання режиму сну;
- не позбавляти себе того, що приносить задоволення та заспокоює; 
- допомагати іншим, адже під час скрути це допомагає почуватись потрібним, що дуже сприятливо діє на самопочуття;
- ділитися переживаннями з рідними та близькими, вислуховувати їх;
- емоційні ресурси, де їх шукати;
- пошук життєвого балансу.

Також на практиці спробували опанувати декілька технік самозаспокоєння в кризових ситуаціях: глибоке дихання та медитація, самоаналіз і розвиток особистості, методи позитивного мислення.

По завершенні учасниці стали більш свідомими щодо свого ментального здоров'я та факторів, які впливають на нього, також здобули уміння управляти своїми емоціями та реагувати на стресові ситуації більш адекватно, встановили кращі міжособисті стосунки та набули навички ефективного спілкування.

Більше фото на фейсбук-сторінці громади.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Громада у соцмережах: