Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

08.04.2024 12:29

Новини Служби у справах дітей Роздільнянської міської ради

6613b963d6428__1000014901.png

Більшість сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, яких евакуювали з початком Великої війни за кордон, повернулися на Одещину.

З початку повномасштабного вторгнення дітей з Роздільнянської територіальної громади до Литви та Польщі евакуювали 6 вихованців з  3 обласних закладів.

3 квітня 2024 року з-за кордону до Роздільнянської громади повернулися 3 дітей, із якими до цього зустрілися майбутні батьки та батьки-вихователі. З лютого 2024 року відбулося онлайн-знайомство одних батьків-вихователів та одних кандидатів на усиновлення із дітьми. 

Після онлайн-спілкування дорослі зустрілись із дітьми за кордоном. Саме туди куди були евакуйовані діти, позбавлені батьківського піклування після повномасштабного вторгнення.  Діти після встановлення контакту повернулися до нашої громади проживати і виховуватися в родині та в дитячому будинку сімейного типу. Було видано 2 направлення кандидатам в усиновлювачі. Одне  із цих направлень – це направлення, видане на знайомство з дитиною, яка знаходилася за кордоном, після чого був встановлений контакт і довгоочікуване повернення  в Україну, встановлення опіки з наступним  усиновленням.

Всього в Роздільнянській громаді можна усиновити 16 дітей. З них 3 дитини від трьох до п’яти років, 4 дитини від 6 до 10 років і 9 підліток від 11 до 17 років. 

Із червня минулого року набули чинності законодавчі зміни, що дозволили влаштовувати в сім’ї дітей, які перебували за кордоном. На сьогодні в евакуації у двох закладах у нас лишається 3-є дітей, сподіваємось, що найближчим часом нам вдасться забрати повністю і їх.

Адже першочергове завдання Служби у справах дітей Роздільнянської міської ради – забезпечити їм можливість зростати та виховуватись у сім’ї. Процес був швидкий завдяки попередньо налагодженій співпраці Служби у справах дітей громади з закладами та Посольствами Литви та Польщі.


Громада у соцмережах:

       

1000014902.png