Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

14.03.2024 15:52

Забезпечення прав дітей і підтримка сімей, профілактичні рейди громадою

65f303c229917__1000013701.png

Відповідно листа управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області, щодо спільної реалізації з представниками ювенальної превенції та службами у справах дітей відповідних територіальних громад області, проводяться профілактичні заходи стосовно сімей та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та проживають на території Роздільнянської територіальної громади.
Так, службою у справах дітей Роздільнянської міської ради спільно з працівниками ювенальної превенції Роздільнянського РВП 13.03.2024 року проведено спільний профілактичний рейд на території Чобручанського старостинського округу. Мета – перевірка умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, недопущення домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, зловживання алкогольними напоями, пошуків роботи та працевлаштування за місцем проживання. Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.


В ході перевірки у відношенні особи «Б» працівниками ювенальної превенції Роздільнянського РВП було складено адміністративні матеріали за ст. 173-2 ч.1 КУпАП.
Подібні заходи здійснюються з метою попередження порушення прав дітей, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Профілактичні рейди – це лише частина спільної роботи, яка проводилася на території нашої громади. Ця робота продовжуватиметься на території всієї Роздільнянської територіальної громади.


Громада у соцмережах: