Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

09.01.2024 15:33

Як налаштувати прийом пакету програм загальнонаціональної мережі MX-7

659d4bf635ea2__photo_2024-01-09_15-30-38.jpg

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який належить до сфери управління Держспецзв’язку,  запустив загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу MX-7.

Як налаштувати приймач? 

Якщо ви вже користуєтеся цифровим ефірним телебаченням, достатньо налаштувати тюнер (приймач) DVB-T2 або телевізор з вбудованим приймачем DVB-T2 на прийом додаткового пакету програм МХ-7. Для цього необхідно ініціювати повторне сканування телеканалів в автоматичному режимі, вибравши пункт у меню пристрою «Автопошук» (також може називатися «Автоматичне налаштування» чи «Автосканування»).

Пошук можна виконати в ручному режимі, ввівши номер частотного каналу, на якому ведеться мовлення МХ-7 у вашій місцевості. Інформацію щодо каналів мовлення МХ-7 можна віднайти за посиланням. Якщо антена спрямована правильно, тоді в нижній частині вікна меню ви побачите заповнені шкали “Інтенсивність (Рівень) сигналу” і “Якість сигналу”. Якщо їх  рівень достатній – натисніть “Пошук”.
 
Після завершення пошуку телеканали МХ-7 автоматично завантажаться у перелік каналів тюнера/телевізора.

У випадку, якщо ви не користувалися ефірним телебачення, і вперше бажаєте підключитись – потрібно  придбати тюнер DVB-T2 та телевізійну антену. Встановлену антену необхідно під’єднати до антенного роз’єму тюнера. Підключення і налаштування  тюнера до телевізора здійснюється відповідно до інструкції з експлуатації на пристрої.

Якщо все зроблено правильно, то на екрані ви побачите вікно меню з привітанням. У вікні можна обрати мову, регіон, режим і формат зображення, а також режим пошуку, який описаний вище.

Яка антенна потрібна для прийому пакету МХ-7?

Для одночасного прийому програм МХ-7 та існуючих мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 необхідно замінити існуючу антену дециметрового діапазону (UHF) на вседіапазонну або додати до неї антену метрового діапазону (VHF) через відповідний суматор.  Антену для прийому можна встановити як у приміщенні, так і ззовні. Зовнішнє встановлення антени забезпечить кращі умови для прийому сигналу. Антену потрібно зорієнтувати в напрямку передавальної телевізійної станції, яка обслуговує вашу місцевість. Прийом на антену, встановлену в приміщенні (кімнатну антену) можливий у  ближній зоні від телевізійної станції.

Якщо відстань до телевізійної станції значна, то, можливо, потрібно буде встановити додатковий антенний підсилювач.


Громада у соцмережах: