Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

27/08/2023

Рішення міської ради від 11.02.2021 № 402-VIII «Про затвердження Положення Про старостинські округи Роздільнянської міської територіальної громади»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VІ сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження Положення Про старостинські округи Роздільнянської міської територіальної громади

 

Керуючись абз.абз. 24, 25, 26 ч. 1 ст. 1, п. 1 ч. 3 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» від 16 квітня 2020 року № 562-ІХ та розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 720-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Одеської області», Закон України від 17 листопада 2020 року № 1009-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», рішення Роздільнянської міської ради від 10 грудня 2020 року №​​​​​​ 16-VIII «Про початок реорганізації сільських рад шляхом приєднання до Роздільнянської міської ради Одеської області», висновки та рекомендації постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Положення про старостинські округи Роздільнянської міської територіальної громади (додається).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ В.О.Шовкалюк
 

 

   
 

11 лютого 2021 року
№402-VIII

   

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Роздільнянської міської ради Одеської області
від 11 лютого 2021 року
№402-VIII

 


 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про старостинські округи Роздільнянської міської територіальної громади

 

І. Загальні положення

1.1. Положення про старостинські округи Роздільнянської міської територіальної громади (надалі – положення) розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та визначає статус старостинських округів, порядок їх утворення, зміну території та ліквідацію.
1.2. Положення та зміни до Положення затверджується рішенням Роздільнянської міської ради Одеської області (надалі – міська рада).
1.3. Питання не врегульовані цим Положенням, регулюються чинним законодавством.
1.4. Якщо у випадку зміни діючого законодавства, норми даного Положення будуть суперечити чинному законодавству, то надалі, до внесення доповнень і змін у Положення, слід керуватись нормами чинного законодавства.

 

ІІ. Статус старостинського округу

2.1. Старостинський округ – частина території Роздільнянської міської територіальної громади, утвореної відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 720-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Одеської області», на якій розташовані один або декілька населених пунктів, крім адміністративного центру територіальної громади – м. Роздільна, визначена міською радою з метою забезпечення представництва інтересів жителів такого населеного пункту (населених пунктів) старостою.
2.2. Для кожного старостинського округу міська рада виготовляє відповідні печатки та штампи, які передаються відповідному старості або іншій відповідальній особі старостинського округу для використання відповідно до положення старосту Роздільнянської міської ради Одеської області.
2.3. В старостинському окрузі окрім старости можуть функціонувати окремі структурні підрозділи міської ради, працювати закріплені працівники міської ради, організовуватись громадські та інші роботи тимчасового характеру.

 

ІІІ. Утворення, ліквідація та зміна території старостинського округу

3.1. Правом утворення, ліквідації та зміни території старостинських округів наділена виключно міська рада, яка на пленарному засіданні приймає відповідне рішення більшістю голосів.
3.2. З метою утворення, ліквідації, зміни території старостинських округів право вносити обґрунтовані пропозиції мають Роздільнянський міський голова, секретар Роздільнянської міської ради, депутати міської ради, постійні комісії міської ради, виконавчий комітет Роздільнянської міської ради, загальні збори громадян.

3.3. Утворення старостинського округу – це формування частини території, що є складовою частиною громади з сукупністю жителів одного чи декількох населених пунктів (крім адміністративного центру територіальної громади), яка потребує забезпечення представництва своїх інтересів старостою у виконавчих органах відповідної ради.
3.4. Рішення про утворення старостинських округів повинно містити таку інформацію:

  • найменування старостинських округів та їх центрів (найменування старостинського округу може бути похідним від найменування населеного пункту, визначеного його умовним центром, або по назві найбільшого населеного пункту, що входить в умовний старостинський округ).
  • перелік населених пунктів, що входять до складу кожного старостинського округу;
  • адреси адміністративних будівель, де знаходяться робочі місця старост (офіс старости).

3.5. Зміна території старостинських округів – формування частини території відбувається через:

  • збільшення їх кількості шляхом поділу деяких старостинських округів;
  • зменшення їх кількості шляхом об’єднання деяких старостинських округів;
  • перенесення населених пунктів з одного старостинського округу до іншого без збільшення чи зменшення кількості самих округів.

3.6. Ліквідація старостинського округу – це повне припинення старостинського округу та виключення його з нормативних документів міської ради.
3.6.1. З прийняттям такого рішення міською радою застосовуються п. 3.5. цього положення.
3.7. Кількість старостинських округів чи їх територія можуть змінюватися радою нового скликання до затвердження на посаду старост.


Громада у соцмережах:

       

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення