Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

20/03/2024

Рішення міської ради від 06.03.2024 № 3714-VIIІ «Про затвердження підсумкового звіту щодо виконання Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХХХІХ сесія VIІI скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження підсумкового звіту щодо виконання Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки

 

Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення виконавчого комітету Роздільнянської міської ради від 27 лютого 2024 року №64, висновки постійних комісій з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту та з питань бюджету, фінансування, інвестицій, реалізації державної регуляторної політики, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити підсумковий звіт щодо виконання Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки

  2. Оприлюднити рішення на офіційному вебсайті Роздільнянської міської ради.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Валерій ШОВКАЛЮК
 

 

   
 

06 березня 2024 року
№3714-VIIІ

   

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Роздільнянської міської ради

Одеської області

06 березня 2024 року

№3714-VIII

 

 

 

 

 

 

Підсумковий звіт про результати виконання

Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки

 

Рішенням сесії Роздільнянської міської ради №430-VIII від 08.04.2021 року затверджено «Програму запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки».

Метою Програми є створення на території Роздільнянської міської територіальної громади дієвого механізму запобігання та протидії домашньому насильству і насильству та ознакою статі; сприяння забезпеченню фактичної рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та впровадження європейських стандартів рівності, запобігання торгівлі людьми, а також захист прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, особливо дітей, та надання їм допомоги.

Загальний обсяг видатків передбачених Програмою на 2021-2023 роки – 740,681 тис. грн., з них: місцевий бюджет – 300,525 тис. грн., державний бюджет – 440,156 тис. грн.

За звітний період використано – 625,161 тис. грн. (2021 – 602,281 тис. грн., 2022 – 16,88 тис. грн., 2023 – 6,00 тис. грн.).

В 2021 році рішенням виконавчого комітету Роздільнянської міської ради було прийняте рішення про створення «Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», для підтримки постраждалих від домашнього насильства. Фінансування заходу проходило за рахунок місцевого та державного бюджетів.

Кошти заплановані в програмі використовувались для функціонування Кризової кімнати при Денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі.

Спеціалістами Центру за три звітних роки прийнято – 256 повідомлень щодо виявлених випадків домашнього насилля, 97 родин взято під соціальний супровід.

В звітному періоді було проведено вісім засідань Міської координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильства за ознакою статі, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської територіальної громади на яких розглядались питання взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, булінг дітей в школі, юридичні аспекти, надання допомоги постраждалим від домашнього насильства під час воєнного стану, торгівля людьми в період введення воєнного стану в Україні та ін., заходи не потребували фінансових витрат.

Ефективність виконання завдань програми за звітний період 2021-2023 роки склала 84,40%.

Кінцеві результати виконання Програми показали підвищення оперативності надання захисту та соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та їх дітям, посилення механізму взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, наданні змоги населенню відчути професійну підтримку від відповідальних органів.

 

Начальник Відділу Н.ЄЛІЗАРОВА


Громада у соцмережах:

       

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення