Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

Наталія Буковська

Звіт депутатки Роздільнянської міської ради 

Наталії БУКОВСЬКОЇ 

за 2023 рік

 

 

Керуючись статтею 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», я, Буковська Наталя Володимирівна, як депутатка Роздільнянської міської ради VIII скликання, оприлюднюю звіт про свою роботу в Роздільнянській міській територіальній громаді та міській раді за 2023 рік.

До складу Роздільнянської міської ради VIII скликання була обрана депутаткою від Політичної партії «Європейська солідарність», фракцію якої очолюю. З самого початку депутатської діяльності входжу до складу постійної комісії з бюджету, фінансування, інвестиційної діяльності, міжнародного співробітництва та державної регуляторної політики, де призначена секретарем комісії. За звітний період взяла участь у 14 засіданнях профільної комісії.  

Одним з основних обов’язків своєї діяльності, як депутатки міської ради, вважаю участь у пленарних засіданнях міської ради та роботу в постійній комісії, керуючись Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про звернення громадян», Регламентом роботи міської ради та іншими нормативно-правовими актами, що визначають діяльність депутатів та ради. Додаю пропозиції, відстоюю думки й позицію своїх виборців із різноманітних питань. 

За звітний період, входила до складу:

  • робочої групи з розробки Статуту Роздільнянської міської територіальної громади;
  • комісії щодо забезпечення  житлом медичних працівників Роздільнянської громади; 
  • робочої групи з унормування окремих назв об’єктів топоніміки населених пунктів, розташованих на території Роздільнянської міської територіальної громади.

Протягом звітного періоду, як депутатка міської ради, ініціювала низку звернень до керівництва міської ради, більшість яких стосувалась питань захисту та відстоювання інтересів сімей загиблих військовослужбовців у результаті російсько-української війни, зокрема:

  1. щодо встановлення флагштоків єдиного зразка на місцях поховань (кладовищах) загиблих внаслідок російсько-української війни воїнів громади;
  2. щодо впорядкування Алеї Слави у м. Роздільна для розміщення фотографій загиблих військовослужбовців громади внаслідок російсько-української війни (через відсутність на Алеї Слави портретів усіх воїнів);
  3. щодо розробки та затвердження програми з метою передбачення коштів у місцевому бюджеті на виготовлення та встановлення пам’ятників на місцях поховань (кладовищах) військовослужбовців громади (з визначенням формату (ескізу) пам’ятних знаків шляхом обговорення з рідними загиблих);
  4. щодо необхідності проведення обговорення визначення місця та проєктування меморіалу пам’яті у м. Роздільна загиблим військовослужбовцям у результаті російської агресії шляхом залучення архітекторів - студентів вищих учбових закладів на умовах конкурсу на найкращий проєкт. 

Крім того, з метою покращення комунікацій та підтримки родин загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців Роздільнянської міської, Лиманської селищної та Степанівської сільської територіальних громад, була організована та проведена зустріч з представниками зазначених категорій та відповідних структур, які опікуються їх проблемами. За результатами заходу були надані роз’яснення з нагальних питань та віднайдені відповіді на них. Тримаю постійний зв’язок з родинами наших бійців, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. 

Відповідно до звернення батьків, діти яких отримують дошкільну освіту у дитячому садочку “Веселка” (м. Роздільна), щодо недопущення закриття дошкільного закладу з 1 січня 2024 року, за результатами проведеної роботи та за сприянням керівництва Роздільнянської районної військової адміністрації вдалося запобігти закриттю та розв’язати проблему, яка передувала зверненню батьків. 

Також було направлено на розгляд депутатів запити й до вищих органів влади, а саме: 

  • щодо недопущення повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни;
  • щодо недопущення ускладнення ввезення гуманітарної допомоги в Україну.

За розподілом територій громади закріплена за III округом, до якого входять вул. Північна, Свято-Миколаївська, 40 років Перемоги, пров. Зірковий та С. Марченка. У І та ІІІ вівторок місяця проводжу особистий прийом громадян за адресою: вул. Європейська, 44. В ході прийомів розв’язуються нагальні проблеми місцевих жителів. Так, було прийнято 18 громадян з особистих питань, з питань житлово-комунального господарства, питань сфери освіти тощо. Протягом року було складено 11 актів обстеження матеріально-побутових умов з метою надання матеріальної допомоги на оздоровлення, лікування громадянам, які її потребують. 

За звітний період, завдяки тісній співпраці з депутатами Одеської обласної ради Михайлом Шмушковичем та Февзі Мамутовим на початку року вдалося забезпечити інвалідним візком інваліда ІІ групи, а під час відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю громадській організації “Роздільнянська організація людей з інвалідністю” (керівник В. Сидоренко) було передано ще додатково 3 інвалідних візки, 3 ходунки-каталки, 5 звичайних ходунків та 1 милиці. Також, спільно з головою ГО “Роздільнянська організація людей з інвалідністю”, було проведено рейд щодо доступності людей з інвалідністю у заклади, установи м. Роздільна. Встановлені недоліки, що обмежують доступ для отримання послуг, були озвучені власникам приміщень. За результатами проведеної роботи більшість з недоліків була усунена. 

За сприянням колег по партії – депутатів Одеської обласної ради Михайла Шмушковича, Февзі Мамутова та проєкту «Гончаренко центр» – для покращення надання медичної допомоги передали на КНП «Роздільнянська багатопрофільна лікарня» та КНП “Роздільнянський центр надання первинної медико-санітарної допомоги” бахіли, хірургічні набори, стерильні кардіологічні набори (44 g та 55 g), кухлі.

Тримаю зв’язок з волонтерами, всебічно підтримуючи та допомагаючи у зборах коштів на потреби військових (придбання обладнання, техніки тощо), надання допомоги сім’ям загиблих, внутрішньо переміщеним особам та громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах.  

Також беру активну участь у проведенні державних та місцевих заходів, які проходять на теренах Роздільнянської громади. Значну увагу приділяю патріотичному та культурному вихованню громади та молоді. Зокрема, спільно з ГО “Громада Роздільнянщини” (керівник В. Василенко) активно долучилася до організації проведення тенісного турніру “Кубок Героїв”, організованого на честь пам’яті Героїв Небесної Сотні та земляків-Героїв, що загинули в результаті російської агресії. 

Користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність нашим захисникам, які боронять кордони держави на передовій, однодумцям, хто з Україною в серці підтримує та допомагає розв’язувати проблеми людей.    

Вірю в ЗСУ! Вірю в Перемогу! Вірю в Україну!  Рухаємось вперед!

Буковська Наталія Володимирівна

 

Переглянути звіти інших депутатів


Громада у соцмережах: