Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

12.10.2023 21:36

Подяка майстриням громади за витвір мистецтва

65283dc2adc39__IMG20231011140936_00.jpg

В Роздільнянській громаді, як і в усій Україні, рушник має особливе значення і є святинею, яку передають з покоління в покоління. Він символізує бережливе ставлення до традицій, українського духу та глибоко укорінені цінності. Однак в Роздільнянській громаді цей символ отримав нове призначення – став оберегом, який несе надію на Перемогу.

Під час святкування народин Роздільної був встановлений та зафіксований рекорд України – найбільший вишиваний вручну рушник з текстом духовного гімну України. Цей унікальний твір став частиною почесного реєстру, а нагородження тих, хто працював над цим шедевром мистецтва, відбулося в Роздільнянському народному історико-краєзнавчому музеї вчора.

В урочистій атмосфері Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк та депутат Одеської обласної ради Андрій Бабенко висловили свою вдячність майстриням-вишивальницям, які вклали не тільки сили і талант, але й кусочок своєї душі та віру в перемогу. Кожна з них отримала грамоти та солодкі подарунки.

Заступниця голови Роздільнянської районної ради Альона Александрова приємно підтримала мисткинь, подарувавши їм торт із словами вдячності.

Завідувачка Роздільнянського Народно-історичного краєзнавчого музею Оксана Цимбалюк обіцяла дбайливо берегти цей надзвичайний експонат.

Під час церемонії також була вшанована пам'ять усіх полеглих воїнів, які віддали своє життя за мир в Україні. Творчі колективи Роздільнянської громади, а саме ансамбль «Чарівниця» та вокальний гурт «Чорнобривці», долучилися до святкування виконавши для присутніх декілька пісень.

Тепер вишиваний оберіг прикрашає і захищає нашу громаду та наших мужніх воїнів, які захищають всіх нас. Нехай цей символ нагадує кожному про незламну духовність та силу українського народу.

Більше фото на фейсбук-сторінці громади.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

А ще до вашої уваги цікава та пізнавальна історія створення «Рушника Перемоги» від Анни Климентівни Василечко.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 


Громада у соцмережах: