Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

09.10.2023 16:52

10 жовтня – Всесвітній день ментального здоров’я

6524064c40eb6__ДЛЯ-САЙТУ-(14).png

Для українців дбати про своє ментальне здоров’я щодня – це нагальна потреба, адже незважаючи на постійний стрес в умовах війни, ми маємо справлятися з тривогою, підтримувати близьких та продовжувати працювати.

До кого я можу звернутися по допомогу?
Почніть з візиту до сімейного лікаря. Наразі тисячі українських сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів пройшли навчання за програмою клінічного ведення психічних розладів mhGAP та надають психологічну та психіатричну допомогу у медичних закладах первинної ланки.
За згодою пацієнта лікар проведе скринінг на психічні розлади, у разі потреби призначить лабораторні дослідження або направить до іншого фахівця. Сімейний лікар може надати першу психологічну допомогу пацієнту та підтримати членів його родини, а також навчити технікам самодопомоги. 
Карта надавачів допомоги на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/xwu337x2

Чи можна отримати допомогу по телефону або в інтернеті?
Так, ви можете отримати кваліфіковану безкоштовну допомогу, не звертаючись особисто до медичного закладу. Перегляд тематичних матеріалів на інтернет-ресурсах партнерів нашого Проєкту може стати першим кроком до усвідомлення проблеми, допоможе зорієнтуватися у питаннях психічного здоров’я та отримати поради, як допомогти собі та близьким, зокрема дітям.

Щоб отримати консультацію дистанційно, запишіться на онлайн-прийом на платформі "Mental Help" (https://mentalhelp.com.ua) або зателефонуйте на лінії підтримки:
• Лінія Національної психологічної асоціації: 0 800 100 102 (з 10 до 20, щодня)
• Гаряча лінія емоційної підтримки МОМ: 0 800 211 444 (з 10 до 20, щодня)
• Гаряча лінія для ветеранів та ветеранок: 0 800 33 20 29 (цілодобово, щодня) 
Більше контактів гарячих ліній психологічної допомоги в Україні та за кордоном, доказові техніки самодопомоги при стресі та корисні поради, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров'я, ви знайдете на наступних ресурсах: 
• Всеукраїнська програма ментального здоров’я «ТИ ЯК?»: https://howareu.com
• Проєкт «Психічне здоров'я для України»: https://mh4u.in.ua


Громада у соцмережах:

       

Infoletter-1.png Infoletter-2.png