Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

21.09.2023 15:02

ЗАСІДАННЯ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД

650c316ded750__photo_2023-09-21_15-04-35.jpg

20 вересня 2023 року на території Ізмаїльського району під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Основним модератором цього заходу виступив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк разом з начальником Роздільнянської районної військової адміністрації Сергієм Приходько та іншими головами громад району взяли участь у засіданні в онлайн-режимі.

Конгрес створено з метою сприяння реформі місцевого самоврядування та побудові ефективної взаємодії з державними органами, органами місцевого самоврядування, всеукраїнськими асоціаціями й міжнародними організаціями. Пріоритетними завдання Конгресу є вивчення особливостей реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на місцевому й регіональному рівнях, а також запровадження європейських стандартів в сфері місцевого самоврядування.

🔸 Засідання продовжило низку зустрічей, присвячених розгляду актуальних питань розвитку регіонів України.

У заході взяли участь заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Перший віце-премʼєр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, заступниця Мінекономіки Надія Бігун, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська, заступник Голови Фонду держмайна України Сергій Симонов, а також представники центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, ЗМІ.

🔸 Відкрив засідання Олексій Кулеба, розповівши про цілі та формат заходу:
«Конгрес – це комунікаційний майданчик для спілкування, створений з метою кращого розуміння потреб різних галузей регіону й визначення питань, що потребують негайного вирішення та надання адресної допомоги і всебічної підтримки громадам».

Під час засідання розглянуто наступні питання:
🔹 Зернова ініціатива та інфраструктурні питання: Розглянуто пошук ресурсів для розширення автодоріг та інших інфраструктурних проєктів, що підтримають розвиток зернової ініціативи.
🔹 Захист критичної інфраструктури: Обговорено питання забезпечення безпеки об'єктів критичної інфраструктури в області від можливих ракетних атак та дронових ударів.
🔹 Зрошувальні системи в сільському господарстві: Розглянуто реалізацію проєктів зрошувальних систем для підтримки продовольчої безпеки.
🔹 Відновлення виробничих потужностей: Моніторинг стану підготовки до опалювального сезону обʼєктів ЖКГ та енергетичного комплексу, відновлення інфраструктури після ракетних ударів.
🔹 Відродження економічного потенціалу області – зокрема, відновлення потужностей АТ «Одеський припортовий завод». Олег Кіпер відзначив, що наразі в регіоні прослідковується тенденція до зростання економіки, що є позитивним сигналом для бізнесу та інвесторів.
🔹 Збереження галузі виноробства: Розглянуто питання мінімальних цін на алкогольні напої та інші аспекти галузі виноробства.
🔹 Забезпечення питною водою: Розглянуто питання забезпечення населення південних районів якісною питною водою.
🔹 Завершення будівництва закладів охорони здоровʼя: Розглянуті питання завершення будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини в 3-х громадах нашого району, реконструкції лікарень та амбулаторій в Ізмаїльському районі і «Роздільнянської БПЛ» з реабілітаційним відділенням.
🔹 Безпека навчального процесу: Облаштування укриттів в закладах освіти.

Керівники та співробітники служб і департаментів Одеської ОВА, комунальних підприємств області, голови громад районів доповіли про стан справ у своїх галузях, сферах та громадах. Представники профільних Міністерств надали свої коментарі та провели відповідні консультації.

Після обговорення начальник Одеської ОВА Олег Кіпер підбив підсумки засідання та надав доручення відповідним посадовим особам.

Усі рішення та рекомендації, прийняті на засіданні, будуть враховані у подальшій роботі органів влади та органів місцевого самоврядування для покращення регіонального розвитку та забезпечення благополуччя населення.


Громада у соцмережах:

       

380793979_700134568814596_3615542991881029472_n.jpg 381008816_700132495481470_6180592151082383389_n.jpg