Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

09.08.2023 16:45

Електронні архіви запрацюють в Україні

64d399643d159__ДЛЯ-САЙТУ---2023-08-09T164901.615.png

Спільно з Міністерство юстиції та Державною архівною службою України Мінцифра презентувала пілот проєкту «е-Архів». Тепер документи державних органів влади зберігатимуться в електронних архівах. 

❓ Що це змінить

Архівну інформацію відцифрують та внесуть у систему документообігу. Державним даним більше не загрожуватимуть життєві обставини. Це особливо важливо під час війни. Оскільки ворог намагається знищувати цінні для українців папери. Якщо інформацію буде відцифровано, це стане неможливим.

🏡 Жодних поїздок по державних архівах — щоб отримати доступ, треба лише зайти на сайт. Жодних стосів паперу і загублених папок. Кілька кліків —  і працівники Мінʼюсту знайшли необхідну для вас інформацію.

Тестування проєкту проходило в системі «АСКОД». На першому етапі було сформовано та передано окремі електронні документи Міністерства юстиції на зберігання до архіву Мін’юсту та Центрального державного аудіовізуального й електронного архіву.

Надалі проєкт буде масштабовано на всі органи влади, а згодом — і на інші організації.

Цифровізуємо, щоб захистити 🔐

Пілотний проєкт реалізовано Міністерством юстиції України разом із Державною архівною службою, Міністерством цифрової трансформації України, проєктом ЄС Pravo-Justice та іншими партнерами.


Громада у соцмережах: