Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

29.04.2023 11:26

До уваги одержувачів грошових допомог, пільг і житлових субсидій!

644c102c0cc57__777.png

Урядом 18.04.2023 прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 340 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій».

Зазначеною постановою врегулювано механізм подання документів для призначення допомоги при народженні дитини громадянам, у яких під час тимчасового перебування за межами України народилася дитина, і вони продовжують перебувати за кордоном:

- у період дії воєнного стану для призначення допомоги при народженні дитини один із батьків (опікун), який тимчасово перебуває за межами України (крім осіб, які перебувають на території держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України), надсилає до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) заяву та видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.

Також передбачено надання допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям особам щодо яких наявна заборгованість роботодавця зі сплати ЄСВ.

Запроваджено єдиний підхід до врахування матеріального та майнового стану при призначенні допомоги малозабезпеченим сімʼям, державної допомоги сімʼям з дітьми.

Врегульовано питання надання житлових субсидій домогосподарствам, до складу яких входять особи, що перебували/перебувають у полоні, та надання житлових субсидій не лише за зареєстрованим, а й за задекларованим місцем проживання тощо.


Громада у соцмережах: