Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

28.04.2023 18:32

УКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ У СЛОБІДСЬКОМУ ЛІЦЕЇ РОЗДІЛЬНЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ

644be750c9090__WhatsApp-Image-2023-04-28-at-01.07.40.jpg

23-29 квітня 2023 року в рамках Європейського тижня імунізації проводиться Український тиждень імунізації. Захід має на меті підвищити обізнаність населення про важливість імунізації, сприяти збільшенню охоплення вакцинацією та популяризації величезного значення, яке має імунізація для профілактики інфекційних захворювань.

Долучилися до відзначення Українського тижня імунізації учні Слобідського ліцею, які взяли участь у пізнавально-розважальних заходах, підготували чудові малюнки «Я вакцинований та здоровий»

Тематика цих заходів була присвячена важливості вакцинації для збереження здоров’я. Поінформували про всі її переваги вихованців закладу представники проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» – регіональна  координаторка проєкту в Одеській області Олена Теряєва, координаторка з вакцинації від ГС «Коаліція за Вакцинацію» Ганна Лєснікова, а також головна медична сестра Роздільнянського центру первинної медичної допомоги Людмила Якименко.

Зустріч пролетіла швидко. Дітям було цікаво та весело – вони дізналися багато нового про щеплення та здоров’я, спілкувалися в дружній атмосфері, яку створила психологиня Одеського обласного центру громадського здоров’я Лейла Гасанова, ділилися враженнями та ідеями, а також отримали корисні інформаційні матеріали, які допоможуть їм та їхнім батькам глибше зануритися в тему вакцинації.

Відвідав захід та поспілкувався з представниками проєкту, дітьми та педагогами Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк.

Відзначимо, що заходи протягом Європейського тижня імунізації у Роздільнянській громаді Одеської бласті проходять за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація Пакт. 

Одеська область входить до складу восьми пілотних регіонів проєкту, мета якого полягає у посиленні спроможності уряду України запобігати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю; забезпечувати надання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період; та захищати здоров’я всіх груп населення України, у тому числі найбільш вразливих. 

Одним із завдань проєкту є збільшення охоплення вакцинацією від COVID-19 та рутинною імунізацією, зокрема шляхом проведення заходів на рівні громад.


Громада у соцмережах:

       

WhatsApp-Image-2023-04-28-at-01.08.21.jpg WhatsApp-Image-2023-04-28-at-01.08.43.jpg WhatsApp-Image-2023-04-28-at-01.09.02.jpg WhatsApp-Image-2023-04-28-at-01.09.35-–-копія.jpg