Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

25.04.2023 13:09

НОВІ МОЖЛИВОСТІ ГРОМАДИ РАЗОМ З USAID

6447a72d7a831__изображение_viber_2023-04-17_17-38-02-196.jpg

Два дні поспіль у Роздільнянській міській територіальній громаді проходила стратегічна сесія з громадського здоров'я на тему «Нові можливості громади».

За підтримки Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» учасники, серед яких – освітяни, представники громадських організацій, комунальних закладів охорони здоров'я, соціальної сфери громади та інші, ознайомилися з принципами та моделями функціонування системи громадського здоров'я.

У перший день з вітальним словом до всіх звернувся міський голова Валерій Шовкалюк, який наголосив на важливості проведення таких заходів.

Під час насичених лекцій та практичних занять присутніми обговорювалися глобальні виклики у сфері громадського здоров'я та чинники, які впливають на здоров'я населення. Покроково вивчили основи проєктного менеджменту в громадському здоров'ї та налагодження ефективних партнерств у цій царині на місцевому рівні, ознайомилися із системою моніторингу та оцінювання програми. Як приклад, розглянули вплив якості води на показник сечокам'яної хвороби у нашій громаді. Розібрали що необхідно для розробки програми та подання її на грант від міжнародних та європейських партнерів.

Дводенна стратегічна сесія стала чудовим майданчиком для ознайомлення з новими можливостями, підходами у громадському здоров'ї та сприяла розвитку партнерських відносин між фахівцями різних напрямків у нашій громаді.

Ділилися знаннями та досвідом відомий спікер, доктор медичних наук, проректор з наукової роботи ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Іван Миронюк, регіональна координаторка проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» Олена Теряєва та координатор з психічного здоров'я Володимир Новохацький.

Підбиваючи підсумки, Олена Теряєва відзначила, що у Роздільнянської громади відчувається потенціал, є потужна команда, і потрібно лише прагнення розробляти та реалізувати проєкти в напрямку розбудови системи громадського здоров'я.

Проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» спрямований на підтримку та розвиток системи громадського здоров'я в Україні та, зокрема, у Роздільнянській громаді, у якій його координує перший заступник міського голови Ольга Босюк. Ольга Леонідівна подякувала за цікаву та насичену стратегічну сесію команді проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я»

А вже незабаром, 27 квітня 2023 року, у Роздільній в рамках цього проєкту відбудеться святковий захід з нагоди Європейського тижня імунізації «Містечко імунітету», який проводитиметься з метою підвищення обізнаності нашої громади у питаннях громадського здоров'я, надання можливості вакцинуватись проти COVID-19 та згідно з календарем щеплень, інших безоплатних медичних послуг, наприклад, вимірювання тиску.

Проєкт Розбудова стійкої системи громадського здоров’я фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується організацією Pact у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH)), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я - ЄІПГЗ та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки Коаліція за Вакцинацію на підтримку Міністерства охорони здоров'я України та Центру громадського здоров’я України.


Громада у соцмережах:

       

WhatsApp-Image-2023-04-23-at-21.00.09.jpg WhatsApp-Image-2023-04-23-at-21.00.52.jpg WhatsApp-Image-2023-04-23-at-21.01.55.jpg WhatsApp-Image-2023-04-23-at-21.02.14.jpg