Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

14.04.2023 21:53

Майстер-класи з розпису «Великодня писанка» для внутрішньо переміщених осіб та осіб з інвалідністю

6439a1d7c8070__336420706_231057422925765_8882816880544669621_n.jpg

У Роздільнянському палаці культури знову відбулися майстер-класи для внутрішньо переміщених осіб та осіб з інвалідністю, які мешкають на території Роздільнянської міської громади. Цього разу учасники отримали незабутнє враження від розпису «Великодня писанка».

На усіх учасників чекала тепла та затишна зустріч. Художниця-майстриня Даша Драгомірова провела цікаві та захопливі заходи, на яких кожна з учасниць відчула себе справжньою майстринею та створила власний шедевр, розкривши свій творчий потенціал. Для цього організатори заходу надали всім учасницям необхідні матеріали та інструменти.

Писанка – це рукотворне диво, що супроводжує людство протягом століть. Її витончений стиль та деталізований зміст заворожують. Цей унікальний твір мистецтва є візитівкою нашої України. Історія писанки сягає далеко в минуле, але саме український народ зумів найбільш виразно передати свої уявлення про життя через символіку та знаки, що використовуються для її розпису.

Запрошеною гостею цього разу стала директорка Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Кулішова. Тетяна розповіла присутнім про професійні юридичні поради та консультації, які надає центр БВПД, зокрема з питань, що стосуються відновлення втрачених документів, призначення та виплат пенсій, соціальної допомоги тощо. Нагадала й про можливість онлайн-звернень до БПД за номером телефону 0 800 213 103, у мобільному застосунку «Безоплатна правова допомога» та через телеграм-бот системи БПД.

Важливо зазначити, що такі заходи допомагають внутрішньо переміщеним особам та особам з інвалідністю відчувати себе частинкою громади, забезпечують їм можливість розважитись та провести час з користю.

Майстер-класи проведені у Роздільнянському палаці культури вже стали традиційними та досить популярними. Організатори продовжать проводити такі заходи й у майбутньому, щоб зробити життя мешканців громади цікавішим та насиченішим.

Майстер-класи відбувалися в межах реалізації проєкту ZMINA_2_0 «Субгранти для культурних проєктів» фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу

Фотографині: Олена Лисиця, Тетяна Сєдих


Громада у соцмережах:

       

6439a1d78c0e6.jpg 6439a1d804373.jpg