Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

27.04.2024 07:56

Триває Тиждень імунізації, а ми продовжуємо ділитися фактами про щеплення

6628914809f78__ДЛЯ-САЙТУ---2024-04-24T075412.757.png

Часто вакцинацію вважають дитячим питанням, але вона не менш важлива для дорослих. Так, більшість обов’язкових щеплень – від туберкульозу, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту, гемофільної інфекції (ХІБ-інфекції) – людина має отримати у ранньому дитячому віці.

Але для дорослих обов’язковою також є регулярна ревакцинація від дифтерії та правця кожні 10 років. Безкоштовними на сьогодні також є щеплення від СOVID-19.

Та крім обов'язкових, в Україні доступні вакцини проти інших інфекцій, які можуть бути рекомендовані залежно від епідемічної ситуації в країні, від вашого стану здоров’я, способу життя та професії. 

Наприклад, задля уникнення можливих ускладнень, рекомендовано при можливості щорічно вакцинуватися від грипу, мати щеплення проти гепатиту В та подумати про вакцинацію проти вірусу папіломи людини. 
Запитайте у свого лікаря, які вакцини є обов’язковими для вас, а які рекомендовані, зважаючи на стан вашого здоров’я спосіб життя та професію. 

Дізнайтеся більше про вакцинацію дорослих – за посиланням: https://vaccine.org.ua/pro-vakczynacziyu/about-vaccination-adults/ 

Вакцинуйтеся – та будьте захищеними. 

Здоров’я нашої громади – наша спільна відповідальність. Створюймо довкола себе безпечний простір. 


Громада у соцмережах: