Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

22.04.2024 10:20

Засідання комісії з питань бджільництва

662610240e799__photo_2024-04-18_15-36-25.jpg

18 квітня 2024 року в приміщенні Роздільнянської міської ради під головуванням заступника голови комісії Віталія Писаревського, в присутності членів комісії та бджолярів громади було проведено засідання постійно діючої комісії з питань бджільництва, попередження та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин на території Роздільнянської міської територіальної громади.

Засідання розпочали з доповіді заступника голови постійно діючої комісії з питань бджільництва, попередження та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин на території Роздільнянської міської територіальної громади. Віталій Писаревський поінформував про забезпечення виконання норм законодавства України у сфері заходів профілактики отруєння бджіл засобами захисту рослин від шкідників та бур’янів, а також необхідності дотримання норм чинного законодавства стосовно своєчасного повідомлення пасічників з боку аграріїв. Також обговорено порядок реєстрації пасік, та кочівлю сімей в комендантську годину.

У ході засідання заслухали: провідного спеціаліста відділу захисту рослин фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки Головного Управління Держпродспоживслужби в Одеській області Володимира Бойко та інспектора Роздільнянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Сергія Козака. Згідно статті 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та юридичні особи, які застосовують хімічні засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше, ніж за 3 доби до початку обробки попередити про це пасічників, пасіки яких розташовані на відстані до 10 км від оброблюваних площ, через засоби масової інформації. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Зверніть увагу! Згідно вимогами чинного законодавства, сільгоспвиробники при обробці полів мають дотримуватися запобіжних заходів та враховувати такі фактори, як:
- швидкість руху повітря;
-️ заборона обробки пестицидами садів, ягідників, полів в період цвітіння;
- обробки слід проводити у період відсутності активного льоту бджіл, краще у ранкові або вечірні години;
- використання препаратів, які мають резистентні (відлякуючі) властивості.

Наприкінці зустрічі голова громадської організації «СПІЛКА ПАСІЧНИКІВ РОЗДІЛЬНА» поінформував про роботу і результати дій спілки.


Громада у соцмережах:

       

photo_2024-04-18_15-36-21.jpg photo_2024-04-18_15-36-22.jpg photo_2024-04-18_15-36-23.jpg