Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

11.04.2024 11:39

Тривають заходи податкового контролю щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунки із споживачами за продані товари

6613ad87d56fe__660c09701ed3d.png

Державна податкова служба України нагадує, що територіальними підрозділами податкового аудиту ДПС на постійній основі здійснюється активний моніторинг та аналіз інформації щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунки із споживачами за продані товари (надані послуги).

За результатами такого аналізу працівниками підрозділу податкового аудиту Головного управління ДПС у м. Києві виявлено суб’єкта господарювання, який здійснював діяльність у магазині-кафе на території м. Києва та проводив розрахунки через банківський POS-термінал без застосування реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО)  та видачі касових чеків споживачам.

Слід зауважити, що за результатами проведеної фактичної перевірки фізичної особи – підприємця, який перебував на спрощеній системі оподаткування, встановлено проведення розрахункових операцій за тривалий період часу без застосування РРО на суму понад 5,3 млн грн, а також використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин.

За порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено застосування до порушника штрафних (фінансових) санкцій у розмірі майже 700 тис. грн.

Крім того, копії матеріалів перевірки щодо встановленого порушення вимог законодавства про працю направлено для розгляду та прийняття відповідного рішення до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

ДПС звертає увагу платників податків на недопустимість порушення чинного законодавства, здійснення розрахунків із споживачами за продані товари (надані послуги) без застосування РРО та без видачі відповідних розрахункових документів.

Державна податкова служба України пропонує інформувати про такі випадки у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».

 

Головне управління ДПС в Одеській області
тел.: (048) 705-60-18


Громада у соцмережах: