Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

02.04.2024 12:02

У Роздільній відбудеться показ документальної вистави, що заснована на особистих історіях митців/мисткинь, які служать в ЗСУ

660bc9f7d6bc6__ппппп.png

Кожна людина по природі своїй – творець.
Кожна дитина усвідомлює цей світ через гру, фарби, лінії, звуки, запахи, ритми, рухи.
Підростаючи, більшість втрачає жагу до створення своєї реальності і приймає правила життя з їхніми обмеженнями в соціумі. А є категорія людей, які назавжди зберігають дитячу здатність будувати свої світи: нові форми, нові ритми, нові лінгвістичні конструкції, нові образи, нові ідеї, нові сенси. У природі митців закладено творення і народження.

Митці – мрійники, деміурги нової реальності і творці майбутнього. Але інколи відбувається історичне катастрофічне порушення звичної реальності і найкращі з кращих роблять те, що мусять, те, що правильно. Багато українських митців з перших днів повномасштабного вторгнення взяли до рук зброю і стали Воїнами.

Герої та героїні нашої вистави – митці різних професій. Фотографія, кіно, драматургія, театральні педагогіка, акторство, режисура - поле їхніх мистецьких пошуків до 23 лютого 2022 року. Сьогодні на світ вони дивляться через приціл снайперської гвинтівки, міномету чи будь-якої іншої зброї, вони рятують життя і годують наших захисників.

Вони поділилися з нами своїми думками, відчуттями, роздумами і, дехто, мріями. Як війна міняє сонячну енергію творіння?
Як притрушує попелом зі зруйнованого заводу дитячі мрії митців? Про це – вистава. Яким буде українське мистецтво після нашої Перемоги – пропонуємо глядачам поспілкуватись по її закінченню.

Лютий театр запрошує глядачів на виставу «Попіл мрій» за історіями митців, які просто зараз, у ці хвилини, коли ви читаєте ці рядки, захищають нас на передовій.

Довідка. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну за даними Українського ПЕН станом на березень 2024 року загиблими вважаються 99 українських митців.

У виставі беруть участь актори театру «Лютий»: Анна Шестакова, Богдана Ренк, Олена Савченко-Безверхова, Олег Шевчук, Юлія Бондаренко, Тімофій Безверхов.

Перформативна частина – Юлія Мала
Помічниця режисерки – Катерина Волинська
Технічний супровід – Євген Дворський
Режисерка: Галина Джикаєва

📆 Коли: 05 квітня 16:00
📍 Де: провулок Шкільний 22а, м. Роздільна
🎟 Вхід вільний

Проєкт реалізується за підтримки Імпульс. Трансформація. Платформа, Trust for Mutual Understanding та Movement Research в рамках реалізації спеціальної програми Фонд підтримки проєктів перформативного мистецтва в Україні 2023-2024


Громада у соцмережах: