Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

14.02.2024 21:36

Нарада з головами органів місцевого самоврядування

65cd16aac185f__photo_2024-02-14_14-52-49.jpg

14 лютого 2024 року в приміщені РВА відбулася нарада, яку провели начальник Роздільнянської районної (військової) адміністрації Сергій Приходько, директор служби місцевих автомобільних доріг Андрій Смоляров, начальник управління головної інспекції Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник Віталій Капуляк, представник Департаменту Головної інспекції та дотримання прав людини Костянтин Дрьомов та т.в.о. начальника Роздільнянського РВП ГУ НП в одеській області підполковник Віктор Дудка за участі Роздільнянського міського голови Валерія Шовкалюка спільно з головами органів місцевого самоврядування Роздільнянського району.

У ході засідання було розглянуто ряд важливих питань, а саме:
✅Щодо планування робіт по забезпеченню проїзного стану автомобільних доріг місцевого значення на 2024 рік доповів Андрій Смоляров, який зазначив пріоритетні завдання на поточний рік з урахуванням поточного стану доріг, бюджетних обмежень та вимог безпеки. 

✅Заплановано ряд пріоритетних заходів щодо покращення проїзного стану доріг з метою забезпечення безпеки та комфорту для користувачів. 

✅Начальник Роздільнянської РВА Сергій Приходько доповів щодо порядку фінансування потреб ЗСУ за рахунок місцевих бюджетів.

✅Було акцентовано увагу на джерела фінансування, а також на механізми контролю, включаючи звітність та перевірки, щоб забезпечити ефективне та цільове використання фінансових ресурсів.

✅Про психосоціальну підтримку військовослужбовців, які повернулися із зони бойових дій, промовив Віталій Капуляк. Ця підтримка включає в себе психологічну допомогу для подолання стресових ситуацій, травматичних досвідів та адаптації до нових умов, що попередить виникнення та врегулювання конфліктів. Важливо проводити профілактичну роботу серед військових та їхніх родин, сприяти виробленню навичок з розв’язання конфліктів та мирної взаємодії. Розуміння та підтримка допоможе зберегти психічне та емоційне здоров’я військових та їхніх сімей що сприятиме стабільності у військовому та цивільному середовищі.

✅Костянтин Дрьомов зазначив, що впроваджений «Пілотний проєкт Custody Records» має на меті захистити доставлених осіб до відділу поліції та отримати супровід спеціальними інспекторами з дотримання прав людини щодо неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити самих працівників поліції від безпідставних звинувачень у неправомірних діях завдяки запровадженню ефективного цілодобового відеонагляду. Даний проєкт позитивно відображається на довірі суспільства до поліції.

✅Віктор Дудка виступив з питанням продовження ініціативи «Безпечне місто» – це єдиний інформаційний простір системи безпеки для громад, що дозволить оперативно реагувати на будь-які події та вчинки, що порушують громадський порядок або загрожують безпеці громади.

Всі присутні мали можливість висловити свої пропозиції та обґрунтувати їх важливість для подальшого розвитку територіальних громад Роздільнянського району.
 


Громада у соцмережах:

       

photo_2024-02-14_14-52-46.jpg photo_2024-02-14_14-52-48.jpg photo_2024-02-14_14-52-52.jpg photo_2024-02-14_14-52-53.jpg photo_2024-02-14_14-52-56.jpg