Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

01.10.2021 11:00

Засідання міської координаційної ради  з питань сім’ї, гендерної рівності,  запобігання домашньому насильству та/ або насильства за ознакою стані, протидії торгівлі людьми

61578bae3e65a__a9929416181dcad30e92cabf9b26627f.jpeg

Засідання міської координаційної ради  з питань сім’ї, гендерної рівності,  запобігання домашньому насильству та/ або насильства за ознакою стані, протидії торгівлі людьми

30 вересня 2021року в актовій залі Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулося чергове засідання Координаційної ради під головуванням  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергія Крилова. У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів та відділів міської ради, поліції, служб, які займаються реалізацією державної політики в даному напрямку.

На порядок денний виносилось два питання, одне з яких - булінгу дітей в школі.

Доповідач : Т. Кулішова - директор Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, надала чіткі роз’яснення стосовно видів булінгу та відповідальності кривдників, а саме:

Виділяють такі види булінгу:

  • фізичний (штовхання, підніжки, зачіпання, бійки, стусани, ляпаси, нанесення тілесних пошкоджень);
  • психологічний (принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, міміка обличчя, поширення образливих чуток, ізоляція, ігнорування, погрози, жарти, маніпуляції, шантаж);
  • економічний (крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей, вимагання грошей);
  • сексуальний (принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомки у переодягальнях, поширення образливих чуток, сексуальні погрози, жарти);
  • кібербулінг (приниження за допомогою мобільних телефонів, Інтернету, інших електронних пристроїв).

Відповідальність за вчинення булінгу:

  • Відтепер вчинення булінгу (цькування) неповнолітньої чи малолітньої особи карається штрафом від 850 до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин.
  • Такі діяння, вчинені повторно протягом року після або групою осіб караються штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.
  • У разі вчинення булінгу (цькування) неповнолітніми до 16 років, відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.
  • Окремо передбачена відповідальність за приховування фактів булінгу (цькування). Якщо керівник закладу освіти не повідомить органи Національної поліції України про відомі йому випадки цькування серед учнів, до нього буде застосоване покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або виправних робіт до одного місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.

Кожен з присутніх поділився інформацією щодо спектру послуг, які зможе надати в межах своїх повноважень.

В результаті обговорень досягнуто згоди про необхідність збільшення проведення роз’яснювальних бесід серед школярів на тему «Булінг» в закладах освіти Роздільнянської міської територіальної громади, для виключення конфліктних ситуацій з булінгу .

Якщо у вас виникли питання з даного приводу консультацію ви можете отримати в відділені  Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: вул. Незалежності,2 ,м. Роздільна , Одеська обл. , або зателефонувавши за номерами:

(04853) 5-03-66,

(04853) 5-04-43.

3.jpg 5.jpg 1.jpg 2.jpg