Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

23/12/2023

Рішення міської ради від 11.08.2021 № 1087-VIII «Про затвердження Порядку надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на території Роздільнянської міської територіальної громади»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XI сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження Порядку надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на території Роздільнянської міської територіальної громади

 

Враховуючи значний обсяг заяв громадян та беручи до уваги рекомендації постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, будівництва та адміністративно-територіального устрою, та постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку, попередньо заслухавши та обговоривши Порядок надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на території Роздільнянської міської територіальної громади, з метою створення рівноправних та прозорих умов виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, використання їх за цільовим призначенням, забезпечення доцільного, економічного та ефективного використання і розпорядження землями, задоволення потреб територіальної громади міста та справедливої реалізації прав громадян на отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, керуючись пунктом 34 частини 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним Кодексом України, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Порядок надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на території Роздільнянської міської територіальної громади (додається).

2. Дане рішення набуває чинності з дати його прийняття.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, будівництва та адміністративно-територіального устрою.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ В.О.Шовкалюк
 

 

   
 

11 серпня 2021 року
№1087-VIII

   

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Роздільнянської міської

ради Одеської області

11 серпня 2021 року

№1087-VIІІ

 

 

 

 

 

 

 

Порядок надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на території Роздільнянської міської територіальної громади

 

Порядок надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на території Роздільнянської міської територіальної громади (далі Порядок) розроблено відповідно до Конституції України, Земельного кодексу України, Закону України «Про особисте селянське господарство», Цивільного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про основи містобудування», «Про регулювання містобудівної діяльності», ст. 57 Закону України «Про освіту», ст. 29 Закону України «Про культуру», ст. 77 Закону України «Про основи законодавства України про охорону здоров’я» регулює порядок виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Роздільнянської міської територіальної громади.

Цей Порядок розроблений і буде використовуватись при умові наявності на території Роздільнянської міської територіальної громади, вільних земельних ділянок, які можуть бути надані громадянам для ведення особистого селянського господарства і не стосується безоплатної передачі у власність земельних ділянок в межах населених пунктів, які є в користуванні громадян, що підтверджується відповідними документами.

Основною метою запровадження Порядку є створення рівноправних та прозорих умов виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, використання їх за цільовим призначенням, забезпечення доцільного та ефективного використання і розпорядження землями, задоволення потреб територіальної громади та справедливої реалізації прав громадян на отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарств на території Роздільнянської міської територіальної громади.

 

1. Загальні положення

1.1. Земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності на території Роздільнянської міської територіальної громади, мають право отримати громадяни України які не є членами фермерських господарств, постійно проживають та зареєстровані на території Роздільнянської міської територіальної громади впродовж останніх 5 (п’яти) років та не отримували безоплатно у власність земельну ділянку з цільовими призначеннями: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та/або для ведення фермерського господарства.

1.2. Переважне право на отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства надається громадянам зазначеним у п. 1.1 цього Порядку, які є:

- учасниками бойових дій, членами сімей загиблих учасників бойових дій, громадяни і визнані законом особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- інвалідами І та ІІ групи захворювання (довічно);

- діти-сироти;

- особи, які проживають, зареєстровані та працюють (або пропрацювали) на території Роздільнянської міської територіальної громади в закладах освіти, медицини, культури, в органах місцевого самоврядування та правоохоронних органах 3 (три) і більше років;

- батькам сімей, які мають 3-х і більше дітей віком до 18 років (багатодітні);

- працівникам сільськогосподарських підприємств.

 

2. Порядок надання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства

2.1. Надання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Роздільнянської міської територіальної громади, які не мають, або однаково мають переважне право на отримання земельної ділянки згідно з цим Порядком, здійснюється виключно в хронологічному порядку надходження заяв.

2.2. Земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства виділяються на території Роздільнянської міської ради Одеської області на підставі рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

2.3. Заяви на виділення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства подаються до Роздільнянської міської ради Одеської області через відділ «Центр надання адміністративних послуг Роздільнянської міської ради»

До заяви додаються:

- копія паспорту заявника, а у випадку оформлення паспорта у формі картки до неї додається довідка про місце реєстрації;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності, або відмітка в паспорті про відсутність такого за релігійними переконаннями);

- графічний матеріал, на якому забражене бажане місце розташування земельної ділянки;

-документи, що посвідчують право громадян бути визнаними такими, що мають переважне право на отримання земельної ділянки (за наявності).

2.4. Розміри земельних ділянок, що виділяються громадянам для ведення особистого селянського господарства, встановлюються Роздільнянською міською радою не більше норм передбачених чинним законодавством України, за потребами та наявністю вільних земельних ресурсів.

2.5. Дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства надається рішенням Роздільнянської міської ради Одеської області і діє протягом 2 (двох) років, після чого втрачає свою чинність, у разі відсутності рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства громадянину України.

2.6. Приступати до користування земельною ділянкою, наданою для ведення особистого селянського господарства, громадяни мають право після державної реєстрації прав на неї відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

 

3. Прикінцеві положення

3.1. Цей Порядок набирає чинності з моменту його затвердження рішенням Роздільнянської міської ради.

3.2. Зміни та доповнення до цього Порядку вносяться рішенням Роздільнянської міської ради Одеської області.


Громада у соцмережах:

       

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення