Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

29/11/2023

Рішення міської ради від 21.11.2023 № 3496-VIII «Про затвердження Програми «Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» на 2024-2025 роки»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХХХV сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження Програми «Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» на 2024-2025 роки

 

Відповідно до підпункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення обслуговування території та посилення безпеки громадян, захисту важливих об’єктів громади та комунального майна, посилення безпеки дорожнього руху в Роздільнянській міській територіальній громаді враховуючи висновок Фінансового управління Роздільнянської міської ради №87 від 15.11.2023 року, рішення виконавчого комітету Роздільнянської міської ради від 20 листопада 2023 року №384 «Про погодження Програми «Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» на 2024-2025 роки, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань бюджету, фінансування, інвестицій, реалізації державної регуляторної політики та з питань житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю, благоустрою, екології, транспорту та підприємництва, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму «Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» на 2024-2025 роки (додається).

2. Фінансовому управлінню Роздільнянської міської ради передбачити в бюджеті Роздільнянської міської територіальної громади кошти на виконання Програми відповідно до затверджених заходів та Бюджетного кодексу України.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю, благоустрою, екології, транспорту та підприємництва.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ В.О.Шовкалюк
 

 

   
 

21 листопада 2023 року
№3496-VIII

   

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Роздільнянської міської ради

Одеської області

21 листопада 2023 року

№3496-VIII

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА
«Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» на 2024-2025 роки

 

 

 


 

Роздільна – 2023

 

І. Загальна характеристика Програми

 

Відповідно до Стратегії соціально-економічного розвитку Роздільнянської міської територіальної громади на період до 2025 року, однією з пріоритетних (стратегічних) цілей розвитку є підвищення якості надання транспортних послуг шляхом обслуговування та підтримання на належному рівні зупинок пасажирів, систем спостереження на дорогах, капітальний ремонт проїжджої частини дороги та ін.

На фоні зростання соціально-політичної напруги в нашій країні як ніколи гостро постає питання посилення безпеки громадян, забезпечення нормальної життєдіяльності громади та захисту майна.

Виникає нагальна потреба у скоординованій, злагодженій роботі влади та правоохоронних органів, підвищенні оперативності реагування на надзвичайні та небезпечні ситуації. При цьому нові засоби та методи гарантування безпеки мають обов’язково відповідати основним вимогам сьогодення – забезпеченню надійності, стійкості та безперебійності роботи в цілодобовому режимі.

В Роздільнянській територіальній громаді розташована вузлова станція Одеської залізниці, яка є вузлом міжнародного транспортного коридору. Також актуальним є питання посилення безпеки дорожнього руху. Це вимагає як створення системи відеоспостереження, та встановлення необхідних дорожніх знаків, а також нанесення дорожньої розмітки.

Прийняття Програми «Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» на 2024-2025рр., обумовлено потребою впровадження комплексу програмно-апаратних та організаційних заходів для посилення безпеки населення, захисту об’єктів забезпечення життєдіяльності громади, безпеки дорожнього руху.

Влада та правоохоронні органи посилено працюють над попередженням та протидією можливим загрозам інтересам держави, життю та здоров’ю громадян, намагаються забезпечити оперативне реагування на надзвичайні ситуації.

Програма «Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» на 2024-2025 рр., спрямована на підвищення ефективності роботи національної поліції щодо забезпечення громадського правопорядку на території громади, профілактики злочинності, охорони прав, свободи і законних інтересів громадян міста та посилення взаємодії з органами місцевого самоврядування у протидії всім формам злочинності в інтересах територіальної громади.

Наразі надзвичайно актуальною є потреба моніторингу ситуації на дорогах для забезпечення оперативного реагування на аварії та ситуації, які можуть зашкодити життю та здоров’ю громадян, розкриття злочинів, пов’язаних із використанням автотранспорту, отримання реальної інформації про дорожньо-транспортні події, за потребою, оперативного відстеження маршруту руху транспортного засобу, технічних та організаційних заходів для посилення безпеки населення, захисту приватного і комунального майна від протиправних посягань, захисту стратегічних об’єктів та об’єктів забезпечення життєдіяльності громади.

 

ІІ. Мета Програми

 

Мета даної Програми «Безпечна Роздільнянська міська територіальна громада» – посилення безпеки громадян, захист важливих об’єктів громади та комунального майна, об’єктів і населених пунктів від пожеж, підтримка нормальної життєдіяльності громади, посилення безпеки дорожнього руху, підвищення рівня розкриття правопорушень.

Комплексна взаємодія, координація спільних дій та зусиль виконавчої влади та правоохоронних органів, спрямованих на забезпечення оперативного, ефективного, злагодженого реагування на надзвичайні події, запобігання та подолання небезпечних ситуацій, збереження спокою та нормальної функціональності об’єктів Роздільнянської територіальної громади.

 

ІІІ. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми

 

Основними шляхами та засобами реалізації Програми є:

Забезпечення безпеки громадян територіальної громади. Система управління транспортними потоками в громаді є недосконалою, має місце неналежне забезпечення безпеки дорожнього руху. Крім того, надзвичайно актуальною залишається потреба моніторингу ситуації на дорогах громади для забезпечення оперативного реагування на аварії та ситуації, які можуть зашкодити життю та здоров’ю громадян, розкриття злочинів, пов’язаних із використанням автотранспорту, та отримання реальної інформації про дорожньо-транспортні події, оперативного відстеження маршруту руху транспортного засобу за потребою, виявлення порушників у скоєнні правопорушень у сфері благоустрою територіальної громади.

Програма направлена на розв’язання таких проблем:

- Посилити заходи безпеки та захисту життя і здоров’я громадян спеціалізованої аварійно-рятувальної техніки та оснащення з відповідною комплектацією та обладнанням для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж та виконання аварійно-рятувальних робіт;

- Інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення профілактичної діяльності, форм і методів. Закупівля матеріально-технічних ресурсних засобів;

- Профілактики правопорушень, підвищення ефективності оперативно-розшукових заходів у сфері протидії злочинності та корупції;

- Поліпшити рівень професійної підготовки працівників Роздільнянського ВП, підготовка та проведення на належному рівні мобілізаційних заходів та основних заходів цивільної оборони;

- Підтримати належного технічного справного стану автомобілів груп реагування патрульної поліції, які здійснюють охорону публічної безпеки і дорожнього руху на автошляхах територіальної громади. впровадження додаткових заходів захисту, нагляду та контролю ситуацій;

- Організувати забезпечення державної інформаційної політики висвітлення діяльності РВП;

- Підвищити безпеку дорожнього руху, посилення рівня дисципліни учасників дорожнього руху, оперативне реагування на дорожньо-транспортні події та небезпечні ситуації, встановлення необхідних дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки;

- Підвищити якість обслуговування мешканцям громади;

- Забезпечити стабільне функціонування важливих для нормальної життєдіяльності об’єктів шляхом впровадження додаткових заходів захисту, нагляду та контролю ситуацій.

 

IV. Строки та етапи виконання Програми

 

4.1. Програми передбачена на 2024-2025 роки.

4.2. Строк реалізації Програми становить 2 роки.

4.3. Програма виконується в один етап.

 

V. Напрями діяльності та заходи Програми

 

Напрямами діяльності Програми є забезпечення ефективності здійснення заходів щодо профілактики правопорушень, оперативності реагування на повідомлення про злочини та їх розкриття по гарячих слідах , протидії злочинності та усунення причин і умов, що спричинили вчинення протиправних дій, поліпшення криміногенної ситуації в територіальних громадах. Також удосконалення форм і методів профілактики правопорушень та підвищення ефективності оперативно-розшукових заходів та застосування нових форм і методів профілактики правопорушень в громадських місцях, на автошляхах, підвищення рівня дорожньої дисципліни, та ліквідація надзвичайних ситуацій та небезпечних подій.

Напрями діяльності та заходи виконання Програми наведені у Додатку 2.

 

VI. Ресурсне забезпечення Програми

 

 Фінансування заходів Програми що проводиться у2024-2025рр. за рахунок коштів міського бюджету, втому числі по КПКВБ 3719800 «Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку регіонів».

Обсяг фінансових ресурсів є орієнтованим та визначатиметься з урахуванням наявного ресурсу міського бюджету, з додержанням вимог ст.85 Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів». Прогноз обсяги та джерела фінансування наведені у Додатку 3 до Програми.

 

VII. Очікувані результати виконання Програми

 

Виконання Програми передбачає наступні результати:

  • Підвищення боєздатності для ефективного виконання завдань з рятування людей, гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій;

  • Підвищення ефективності розкриття злочинів, зниження кількості таких злочинів;

  • Підвищення рівня протидії кримінальним правопорушенням та порушенням громадського порядку, вжиття заходів, щодо недопущення масових заворушень та підвищення рівня безпеки життя та індивідуального захисту працівників поліції;

  • Підвищення рівня протидії кримінальним правопорушенням, своєчасний та швидкий виїзд на повідомлення громадян;

  • Підвищення матеріально-технічного забезпечення;

  • Підвищення рівня інформованості населення щодо роботи РВП;

  • Удосконалення управління у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху;

  • Подальший розвиток території функціювання міста, підвищення якості обслуговування мешканців громади;

  • Підвищення рівня інформації порушенням громадського порядку.

 

VIII. Організація управління та контроль за ходом виконання програми

 

Відповідальним виконавцем Програми є Фінансове управління міської ради, Управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Роздільнянської міської ради Роздільнянський МРВ ГУ ДСНС України в Одеській області, Роздільнянський РВП ГУНП України в Одеській області.

Поточний контроль за виконанням Програми здійснюють постійні комісії та секретар міської ради.

Виконавчий комітет Роздільнянської міської ради щорічно звітує Роздільнянській міській раді про виконання заходів Програми. 


Прикріплені файли: