Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

25/10/2023

Рішення виконавчого комітету від 11.10.2023 № 351 «Про затвердження Положень про Відділ інвестицій та розвитку територій та Сектор комунікацій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 
РІШЕННЯ

 

Відповідно до ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання рішень Роздільнянської міської ради Одеської області VІІІ скликання від 01 грудня 2022 року №2781-VIIІ «Про затвердження Положення про апарат Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету», від 31 травня 2023 року №3114-VIII «Про внесення змін до структури та загальної чисельності апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету й виконавчих органів міської ради», з метою забезпечення ефективного здійснення посадовими особами місцевого самоврядування покладених на них функцій, завдань, обов’язків та повноважень, виконавчий комітет Роздільнянської міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

    1. Затвердити Положення про Відділ інвестицій та розвитку територій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету (додається).
    2. Затвердити Положення про Сектор комунікацій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету (додається).
    3. Начальнику відділу інвестицій та розвитку територій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету Ірині Берестовській, завідувачу Сектору комунікацій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету Альоні Штувбейній у місячний термін з дня оприлюднення цього рішення розробити посадові інструкції працівників у відповідності до затверджених Положень.
    4. Головному спеціалісту сектору комунікацій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету Івану Каткову оприлюднити дане рішення у п’ятиденний термін на офіційному сайті Роздільнянської міської ради.
    5. Рішення набуває чинності з дня офіційного оприлюднення.
    6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Олександра Ісаєва.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ В.О.Шовкалюк
 

 

   
 

11 жовтня 2023 року
№351

   

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення
виконавчого комітету Роздільнянської міської ради 11 жовтня 2023 року № 351

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про сектор комунікацій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету

 

І. Загальні положення

 

        1.1. Сектор комунікацій апарату Роздільнянської міської ради (надалі – Сектор) входить до складу апарату Роздільнянської міської ради та її Виконавчого комітету (надалі – Апарат), утворений Роздільнянською міською радою (надалі – Міська рада) відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
        1.2. Сектор є підзвітним та підконтрольним міському голові, відповідно до розпорядження Роздільнянського міського голови «Про розподіл обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови та керуючим справами виконавчого комітету», підзвітним виконавчому комітету Роздільнянської міської ради (надалі – Виконавчий комітет) та міській раді.
        1.3. У своїй діяльності Сектор керується Конституцією України, Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Європейською хартією місцевого самоврядування, іншими міжнародними договорами та правовими актами, ратифікованими Верховною Радою України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу» та іншими законами України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування, актами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Статутом Роздільнянської територіальної громади, рішеннями міської ради, виконавчого комітету, розпорядженнями Роздільнянського міського голови, даним Положенням про сектор комунікацій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету (надалі
– Положення) та іншими нормативними актами.

 

ІІ. Мета сектору комунікацій

 

Метою Сектору є забезпечення реалізації державної політики у сфері інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю у межах Роздільнянської міської територіальної громади (надалі – Громада).

 

ІІІ. Основні завдання, функції та права сектору комунікацій

 

        3.1. Для досягнення мети своєї діяльності Сектор вирішує наступні завдання:
            3.1.1. Забезпечення відкритості і прозорості у діяльності Міської ради, Виконавчого комітету, посадових осіб та депутатів Роздільнянської міської ради через висвітлення їх діяльності на вебресурсах Роздільнянської міської ради, сприяння безперешкодній реалізації конституційного права громадян на інформацію і свободу слова.
            3.1.2. Забезпечення впровадження ефективних механізмів комунікації між Міською радою, Виконавчим комітетом та інститутами громадського суспільства з питань що належать до компетенції органу місцевого самоврядування.

        3.2. Відповідно до покладених на нього завдань реалізує наступні функції:
            3.2.1. Розроблення та публікація інформаційних матеріалів про роботу Міської ради та Виконавчого комітету. Інформаційне наповнення офіційного сайту Міської ради, ведення офіційних сторінок Міської ради та Громади у соціальних мережах.
            3.2.2. Моніторинг інтернет-ресурсів регіональних та національних засобів масової інформації, міністерств, відомств, департаментів різних рівнів державної влади України, Одеської обласної та Роздільнянської районної державних адміністрацій з метою подальшої публікації суспільно важливої інформації на інтернет-ресурсах Міської ради.
            3.2.3. Забезпечує зворотній зв'язок з населенням через соціальні мережі Інтернет. Сприяє залученню населення до участі у громадських слуханнях, громадських обговореннях, референдумах, виборах тощо. Сприяє оперативному інформуванню громадян про роботу Міської ради та Виконавчого комітету, прийняті Міською радою суспільно значущі управлінські рішення.
            3.2.4. Висвітлює інформацію про просвітницькі та інформаційні кампанії для різних верств населення, інститутів громадянського суспільства з метою ознайомлення їх з механізмами участі у формуванні та реалізації державної та регіональної політики.
            3.2.5. Забезпечує разом з іншими структурними підрозділами Виконавчого комітету співпрацю з представниками засобів масової інформації для висвітлення діяльності органу місцевого самоврядування у відповідних сферах життєдіяльності.
            3.2.6. Готує пропозиції до проєктів місцевого бюджету і програм соціально-економічного, культурного розвитку громади з питань, що належать до його компетенції.
            3.2.7. Організовує підготовку проєктів розпоряджень міського голови з питань, що належать до компетенції Сектору.
            3.2.8. Виконує інші доручення керівництва міської ради.

        3.3. В межах своїх повноважень Сектор має право:
            3.3.1. Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міської ради, а також від інших підприємств, установ та організацій документи, довідки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.
            3.3.2. Залучати фахівців органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, які належать до компетенції Сектору, з дозволу міського голови.
            3.3.3. Отримувати відповідну статистичну інформацію та інші дані від державних органів та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, політичних партій, громадських і релігійних організацій, підприємств, установ та організацій.
            3.3.4. Брати участь у роботі пленарних засідань сесій Роздільнянської міської ради, засідань Виконавчого комітету, інших дорадчих і колегіальних органів, нарадах, які проводяться у міській раді, скликати наради з питань, що стосуються компетенції Сектору.
            3.3.5. Ініціювати підготовку та розробляти проєкти рішень Міської ради, Виконавчого комітету та розпоряджень міського голови з питань, які належать до компетенції Сектору.
            3.3.6. Інформувати міського голову про ненадання відповідними виконавчими органами міської ради чи посадовими особами документів та інших матеріалів, а також про утворення з боку цих органів інших перешкод для виконання покладених на Сектор завдань.
            3.3.7. Вносити пропозиції міському голові щодо вдосконалення ефективності роботи Сектору.
            3.3.8. Вести ділове листування з органами виконавчої влади, виконавчими органами міської ради¸ підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності, з питань, що належать до компетенції Сектору.

 

ІV. Система взаємодії

 

Сектор під час виконання покладених на нього завдань взаємодіє з виконавчими органами міської ради, їх структурними підрозділами, депутатами міської ради, постійними комісіями міської ради та комісіями виконавчого комітету міської ради, тимчасовими контрольними комісіями та іншими органами, утвореними міською радою, органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності.

 

V. Структура сектору

 

        5.1. Структура та гранична чисельність Сектору затверджується рішенням Міської ради.
        5.2. Штатний розпис та фонд оплати праці працівників Сектору затверджується розпорядженням міського голови.
        5.3. Працівники Сектору призначаються на посади та звільняються з посад міським головою в установленому законодавством порядку та діють в межах повноважень, визначених посадовими інструкціями.
        5.4. Посадові інструкції працівників Сектору затверджуються розпорядженням міського голови.

               

VI. Керівництво сектору

 

        6.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою одноосібно.
        6.2. Завідувач Сектору здійснює організацію діяльності Сектору, несе персональну відповідальність за виконання покладених на Сектор завдань, визначає завдання та розподіляє між працівниками Сектору обов’язки, вносить пропозиції щодо їх заохочення та притягнення до відповідальності згідно з чинним законодавством, виконує інші обов’язки в межах, покладених на Сектор завдань та посадової інструкції.
               

VII. Відповідальність

 

        7.1. За порушення трудової дисципліни, невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих прав та повноважень, працівники Сектору несуть відповідальність в межах, визначених чинним законодавством України.
        7.2. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників Сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

    

VIII. Заключні положення

 

        8.1. Зміни до цього Положення вносяться в порядку, встановленому чинним законодавством України, шляхом затвердження Положення в новій редакції.
        8.2. Ліквідація Сектору здійснюється за рішенням Роздільнянської міської ради, відповідно до вимог чинного законодавства.


ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення
виконавчого комітету Роздільнянської міської ради 11 жовтня 2023 року № 351

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про Відділ інвестицій та розвитку територій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету

 

І. Загальні положення

 

        1.1. Відділ інвестицій та розвитку територій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету (надалі – Відділ) входить до складу апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету (надалі – Апарат), утворений Роздільнянською міською радою (надалі – Міська рада) відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
        1.2. Відділ є підзвітний та підконтрольний міському голові, першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів відповідно до розпорядження Роздільнянського міського голови «Про розподіл обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, заступникам міського голови та керуючим справами виконавчого комітету», підзвітним виконавчому комітету Роздільнянської міської ради (надалі – Виконавчий комітет) та Міській раді.
        1.3. У своїй діяльності Відділ керується Конституцією України, Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Європейською хартією місцевого самоврядування, іншими міжнародними договорами та правовими актами, ратифікованими Верховною Радою України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу» та іншими законами України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування, актами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Статутом Роздільнянської територіальної громади, рішеннями Міської ради, Виконавчого комітету, розпорядженнями Роздільнянського міського голови, даним Положенням про відділ інвестицій та розвитку територій апарату Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету (надалі – Положення) та іншими нормативними актами.

 

II. Мета відділу

 

Метою Відділу є розвиток інвестиційного потенціалу Роздільнянської міської територіальної громади (надалі – Громада), залучення грантових коштів, реалізація проєктів за кошти приватних інвесторів, міжнародних фінансових організацій, розвиткових організацій та програм.

 

ІІІ. Основні завдання, функції та права

 

        3.1. Основними завданнями Відділу є:
            3.1.1. Забезпечення реалізації на території Роздільнянської міської територіальної громади державної політики:
                • у сфері інвестиційної діяльності та державно-приватного партнерства;
                • у сфері економічного та соціального розвитку;
                • з питань розвитку підприємництва, регуляторної політики.
            3.1.2. Налагодження відносин з вітчизняними та іноземними партнерами громади в сфері муніципального розвитку, з метою спільної реалізації проєктів розвитку.
        3.2. Відділ відповідно до покладених на нього завдань реалізує наступні функції:
            3.2.1. Забезпечує реалізацію державної політики у сфері залучення іноземних інвестицій та формування інвестиційної політики в межах територіальної громади, політики у сфері міжнародного співробітництва, європейської інтеграції, зовнішньоекономічних відносин.
            3.2.2. Здійснює аналіз можливостей та стану інвестиційного потенціалу міста та територіальної громади, визначає основні засади інвестиційно-інноваційної політики, сприяє розробці заходів, спрямованих на залучення вітчизняних та іноземних інвестицій, та інших ресурсів для розвитку економічного потенціалу міста та громади.
            3.2.3. Готує пропозиції із залучення додаткових ресурсів на економічний розвиток територіальної громади, в тому числі участь у грантових програмах міжнародних організацій та фондів.
            3.2.4. Розробляє і подає на розгляд керівництву міської ради пропозиції до проєктів фінансування та матеріально-технічного забезпечення виконання програм і здійснення заходів, спрямованих на поліпшення інвестиційного клімату та розвитку територій.
            3.2.5. У межах своєї компетенції сприяє впровадженню інвестиційних проєктів, спрямованих на поліпшення функціонування Громади.
            3.2.6. За дорученням керівництва сприяє налагодженню міжнародних зв’язків Міської ради в галузі інвестиційної діяльності, встановленню контактів з потенційними інвесторами, представниками зовнішніх джерел фінансування.
            3.2.7. Бере участь у вирішенні питань, пов’язаних з реалізацією заходів щодо розвитку і підтримки малого та середнього підприємництва на території громади, надає необхідну організаційно-методичну допомогу у вирішенні таких питань.
            3.2.8. Виконує інші доручення керівництва міської ради.

        3.3. В межах своїх повноважень Відділ має право:
            3.3.1. Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міської ради, а також від інших підприємств, установ та організацій документи, довідки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.
            3.3.2. Залучати фахівців органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, які належать до його компетенції Відділу, з дозволу міського голови.
            3.3.3. Отримувати відповідну статистичну інформацію та інші дані від державних органів та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, політичних партій, громадських і релігійних організацій, підприємств, установ та організацій.
            3.3.4. Брати участь у роботі пленарних засідань сесій Роздільнянської міської ради, засідань виконавчого комітету, інших дорадчих і колегіальних органів, нарадах, які проводяться у міській раді, скликати наради з питань, що стосуються компетенції Відділу.
            3.3.5. Ініціювати підготовку та розробляти проєкти рішень Міської ради, Виконавчого комітету та розпоряджень міського голови з питань, які належать до компетенції Відділу.
            3.3.6. Інформувати міського голову про ненадання відповідними виконавчими органами міської ради чи посадовими особами документів та інших матеріалів, а також про утворення з боку цих органів інших перешкод для виконання покладених на Відділ завдань.
            3.3.7. Вносити пропозиції міському голові щодо вдосконалення ефективності роботи Відділу.
            3.3.8. Вести ділове листування з органами виконавчої влади, виконавчими органами міської ради¸ підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності, з питань, що належать до компетенції Відділу.

 

ІV. Система взаємодії


Відділ при виконанні покладених на нього завдань взаємодіє з виконавчими органами міської ради, їх структурними підрозділами, депутатами міської ради, постійними комісіями міської ради та комісіями виконавчого комітету міської ради, тимчасовими контрольними комісіями та іншими органами, утвореними міською радою, органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності.

 

V. Структура відділу


        5.1. Структура та гранична чисельність Відділу затверджується рішенням Міської ради.
        5.2. Штатний розпис та фонд оплати праці працівників Відділу затверджується розпорядженням міського голови.
        5.3. Працівники Відділу призначаються на посади та звільняються з посад міським головою в установленому законодавством порядку та діють в межах повноважень, визначених посадовими інструкціями.
        5.4. Посадові інструкції працівників Відділу затверджується розпорядженням міського голови.


VІ. Керівництво відділу


        6.1. Відділ очолює начальник, якого призначає на посаду та звільняє з посади голова міської ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування».
        6.2. Начальник відділу: здійснює керівництво Відділом, організовує його роботу, визначає права та обов’язки працівників Відділу, аналізує результати роботи Відділу та вживає заходів щодо підвищення ефективності його роботи , подає згідно з чинним законодавством пропозиції міському голові щодо призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників Відділу, подання про присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування, заохочення працівників Відділу та накладення дисциплінарних стягнень.
        6.3. Начальник відділу може вносити пропозиції щодо розгляду на засіданнях Виконавчого комітету питань, що належать до компетенції Відділу, розробляє проєкти відповідних рішень Виконавчого комітету та Міської ради.
        6.4. Начальник відділу здійснює інші повноваження відповідно до Положення про відділ, а також виконує завдання, покладені окремими рішеннями Міської ради, Виконавчого комітету, дорученнями та розпорядженнями міського голови.

 

VIІ. Відповідальність

 

        7.1. За порушення трудової дисципліни, невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих прав та повноважень, працівники Відділу несуть відповідальність в межах, визначених чинним законодавством України.
        7.2. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників Відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

 

VIIІ. Заключні положення

 

        8.1. Зміни до цього Положення вносяться в порядку, встановленому чинним законодавством України, шляхом затвердження Положення в новій редакції.
        8.2. Ліквідація Відділу здійснюється за рішенням Роздільнянської міської ради, відповідно до вимог чинного законодавства.


Громада у соцмережах: