Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

03/03/2023

Рішення міської ради від 23.02.2023 № 2914-VIII «Про затвердження звіту про хід виконання Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 року»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XXVІ сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження звіту про хід виконання Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 року

 

Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши начальника Відділу соціальної політики та обговоривши поданий звіт, враховуючи рішення виконавчого комітету Роздільнянської міської ради від «___»__________2023 року № _____, позитивні висновки постійних комісій з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту та з питань бюджету, фінансування, інвестицій, реалізації державної регуляторної політики, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити звіт про хід виконання Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 року (додається).

  2. Оприлюднити рішення на офіційному сайті Роздільнянської міської ради.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Валерій ШОВКАЛЮК
 

 

   
 

23 лютого 2023 року
№2914-VIIІ 

   

 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Роздільнянської міської ради

Одеської області

23 лютого 2023 року

№2914-VIII

 


 

 

 

 

 

Звіт про хід виконання

Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 року

 

 

По Роздільнянській громаді за даними Роздільнянського відділу поліції Головного управління національної поліції в Одеській області у 2022 році надійшло 79 звернень за фактом вчинення домашнього насильства від громадян. Кількість сімей в яких впродовж 2022 року вчинялось домашнє насильство – 79 родин. Всі сім’ї знаходились під соціальним супроводом. Рішенням виконавчого комітету Роздільнянської міської ради було прийняте рішення про створення «Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі», для підтримки постраждалих від домашнього насильства.

Рішенням сесії Роздільнянської міської ради №430-VIII від 08.04.2021 року затверджено «Програму запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми Роздільнянської міської ради на 2021-2023 роки».

Метою Програми є створення на території Роздільнянської міської територіальної громади дієвого механізму запобігання та протидії домашньому насильству і насильству та ознакою статі; сприяння забезпеченню фактичної рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та впровадження європейських стандартів рівності, запобігання торгівлі людьми, а також захист прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, особливо дітей, та надання їм допомоги.

Загальний обсяг видатків передбачених Програмою на 2021-2023 роки – 845,116 грн, заплановані видатки на 2022 рік – 130,00 тис. грн., використано – 16,88 тис. грн.

Кошти заплановані у 2022 році використовувались для функціонування Кризової кімнати при відділенні денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі.

Виконання програми склало 13%.

Проводились заходи заплановані програмою, які не потребували фінансування, а саме: засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашнього насильства та насильства за ознакою статі, протидії торгівлі людьми за участю представників структурних підрозділів та відділів міської ради, поліції, служб, які займаються реалізацією державної політики в даному напрямку. На засіданнях обговорювались нагальні питання, які потребували координації дій в питаннях підтримки внутрішньо переміщених осіб, осіб, які постраждали від домашнього насильства та родин, які опинились в складних життєвих обставин.

 

 

Начальник Відділу ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Н.ЄЛІЗАРОВА

 


Громада у соцмережах: