Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

03/03/2023

Рішення міської ради від 23.02.2023 № 2909-VIII «Про затвердження звіту про хід виконання Програми забезпечення медичного огляду окремих категорій військовозобов’язаних мешканців Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 року»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XXVІ сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження звіту про хід виконання Програми забезпечення медичного огляду окремих категорій військовозобов’язаних мешканців Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 року

 

Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши начальника Відділу соціальної політики та обговоривши наданий звіт, враховуючи рішення виконавчого комітету Роздільнянської міської ради від «___»__________2023 року № _____, позитивні висновки постійних комісій з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту та з питань бюджету, фінансування, інвестицій, реалізації державної регуляторної політики, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити звіт про хід виконання Програми забезпечення медичного огляду окремих категорій військовозобов’язаних мешканців Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 рік (додається).

  2. Оприлюднити рішення на офіційному сайті Роздільнянської міської ради.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Валерій ШОВКАЛЮК
 

 

   
 

23 лютого 2023 року
№-VIIІ 

   

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Роздільнянської міської ради

Одеської області

23 лютого 2023 року

№2909-VIII

 

 

 

 

 

 

Звіт про хід виконання

Програми забезпечення медичного огляду окремих категорій військовозобов’язаних мешканців Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, за підсумками 2022 року

 

Згідно з ч. 10 ст. 1 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу» громадяни України, які приписані до призовних дільниць або перебувають у запасі Збройних сил України, або проходять службу у військовому резерві, зобов’язані проходити медичний огляд і лікування в лікувально-профілактичних закладах згідно з рішеннями комісії з питань приписки, призовної комісії або ВЛК районного (міського) військового комісаріату. Згідно з п.п. 2.6.3 Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України до складу ВЛК залучають лікарів із місцевих лікувально-профілактичних закладів. Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення з 01 квітня 2020 року не передбачено фінансування організації медичних оглядів окремих категорій військовозобов’язаних. Відтак, фінансування медичного забезпечення повністю покладається на органи місцевого самоврядування.

Рішенням сесії Роздільнянської міської ради №429-VIII від 08.04.2021 року було затверджено «Програму забезпечення медичного огляду окремих категорій військовозобов’язаних мешканців Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2023 роки».

Метою програми є забезпечення медичного огляду, обстеження, окремих категорій військовозобов’язаних мешканців Роздільнянської міської територіальної громади для вивчення й оцінки їх стану здоров'я, фізичного розвитку та визначення ступеня їх придатності до військової служби.

Загальний обсяг видатків передбачений Програмою на 2021-2023 роки – 584,823 тис. грн., заплановані видатки на 2022 рік – 195,00 тис. грн.

Відділом соціальної політики Роздільнянської міської ради було відшкодовано витрати на проведення робіт військово-лікарської комісії, яка проводила медичний оглядів окремих категорій військовозобов’язаних для подальшого виконання ними військового обов’язку на загальну суму 195,00 тис. грн. Медичний огляд пройшло 300 осіб.

Загальна сума використаних за Програмою коштів склала 195 000 грн. Ефективність виконання програми склала 100%.

 

 

 

Начальник Відділу ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Н.ЄЛІЗАРОВА

 


Громада у соцмережах: