Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

03/03/2023

Рішення міської ради від 23.02.2023 № 2908-VIII «Про затвердження звіту про хід виконання Міської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на території Роздільнянської міської територіальної громади на період воєнного стану в Україні, за підсумками 2022 року»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XXVІ сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження звіту про хід виконання Міської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на території Роздільнянської міської територіальної громади на період воєнного стану в Україні, за підсумками 2022 року

 

Керуючись пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши начальника Відділу соціальної політики та обговоривши наданий звіт, враховуючи рішення виконавчого комітету Роздільнянської міської ради від «___»__________2023 року № _____, позитивні висновки постійних комісій з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту та з питань бюджету, фінансування, інвестицій, реалізації державної регуляторної політики, Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити звіт про хід виконання Міської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на території Роздільнянської міської територіальної громади на період воєнного стану в Україні (додається), за підсумками 2022 року.

  2. Оприлюднити рішення на офіційному сайті Роздільнянської міської ради.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Валерій ШОВКАЛЮК
 

 

   
 

23 лютого 2023 року
№2908-VIIІ 

   

 


 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Роздільнянської міської ради

Одеської області

23 лютого 2023 року

№2908-VIII


 


 


 

 

 

Звіт про хід виконання

Міської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на території Роздільнянської міської територіальної громади на період воєнного стану в Україні, за підсумками 2022 року

 

У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, в Україні введено воєнний стан. Ця агресія призвела до того що понад 7,7 мільйонів українців стали вимушеними переселенцями – внутрішньо переміщеними особами. Багато хто з них належить до особливо вразливих груп: це вагітні жінки, жінки з малолітніми дітьми, особи похилого віку, особи з інвалідністю, особи з хронічними захворюваннями та особи, які безпосередньо постраждали від насильства.

В умовах сьогодення зазначена категорія громадян потребує додаткової уваги з боку органів місцевого самоврядування. Зокрема, в наданні їм соціальної підтримки.

Враховуючи вищезазначене, було розглянуте питання щодо запровадження ефективного механізму забезпечення першочергових потреб внутрішньо переміщених осіб, які будуть проживати в місцях компактного розміщення на території Роздільнянської міської територіальної громади.

Рішенням Виконавчого комітету Роздільнянської міської ради від №19.10.2022 №283 було затверджено Міську програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на території Роздільнянської міської територіальної громади на період воєнного стану в Україні.

Метою Програми є підвищення ефективності системи соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, здійснення комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов для перебування зазначеної категорії громадян на території Роздільнянської громади.

Програмою затверджено фінансування на 2022-2023 роки в розмірі 800,00 тис. грн., з них на 2022 рік заплановано – 400,00 тис. грн., використано 270,00 тис. грн.

Була проведена закупівля трьох генераторів на суму 270,00 тис. грн. для забезпечення місць тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб безперебійним електроживленням.

Виконання програми склало 67,5 %.

 

 

Начальник Відділу⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Н.ЄЛІЗАРОВА

 


Громада у соцмережах: