Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

02/03/2023

Рішення міської ради від 23.02.2023 № 2898-VIII «Про затвердження Статуту Комунального закладу «Роздільнянський заклад дошкільної освіти «Оленка» Роздільнянської міської ради» в новій редакції»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XXVІ сесія VIII скликання

 
РІШЕННЯ

 

Про затвердження Статуту Комунального закладу «Роздільнянський заклад дошкільної освіти «Оленка» Роздільнянської міської ради» в новій редакції

 

Розглянувши лист-клопотання завідувача дошкільного навчального закладу № 6 «Оленка» м. Роздільна Товкан О.П. (вх.: від 05 січня 2023 року № 29), керуючись п. 16.1 Статуту Комунального закладу «Роздільнянський заклад дошкільної освіти «Оленка» Роздільнянської міської ради», затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради від 01 грудня 2022 року №2773-VIII, враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту, та з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, зв’язків з громадськістю, гласності та правопорядку, та на підставі ст.ст. 25, 26, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Роздільнянська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести наступні зміни до Статуту Комунального закладу «Роздільнянський заклад дошкільної освіти «Оленка» Роздільнянської міської ради», затвердженого рішенням Роздільнянської міської ради від 01 грудня 2022 року №2773-VIII (надалі – Статут):

1.1. пункт 1.19 розділу І «Загальні положення» Статуту доповнити наступними повноваженнями:

«реалізує завдання дошкільної освіти, що визначені Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту» та Базового компоненту дошкільної освіти (Державний стандарт дошкільної освіти);

дотримується прав дитини у сфері дошкільної освіти;

забезпечує рівень дошкільної освіти у межах державних вимог до її змісту, рівня і обсягу»

1.2. пункт 2.2. розділу ІІ «Комплектування закладу дошкільної освіти» Статуту викласти у новій редакції:

«2.2. Групи у Закладі комплектуються за віковими (одновіковими, різновіковими) ознаками. Комплектування груп за віком передбачає перебування в ній дітей однакового віку або з різницею у віці.

2.2.1. Групи комплектуються відповідно до нормативів наповнюваності, санітарно-гігієнічних норм і правил утримання дітей у закладі дошкільної освіти»

1.3. пункт 2.3 розділу ІІ «Комплектування закладу дошкільної освіти» Статуту викласти у новій редакції:

«2.3. Заклад має дванадцятигодинний режим перебування дітей.

2.3.1. За бажанням батьків, або осіб, які їх замінюють, у Закладі із погодженням з Засновником може встановлюватися гнучкий режим роботи, який передбачає організацію різнотривалого перебування дітей, а також чергові групи у вихідні, неробочі та святкові дні».

1.4. пункт 2.6 розділу ІІ «Комплектування закладу дошкільної освіти» Статуту доповнити підпунктом 2.6.1. такого змісту:

«2.6.1. За окремим рішенням Засновника, у разі необхідності, в Закладі можуть створюватись інші групи:

  • різновікові - до 15 осіб;

  • з короткотривалим і цілодобовим перебуванням дітей - до 10 осіб;

  • в оздоровчий період - до 15 осіб;

  • в інклюзивних групах - не більше трьох дітей з особливими освітніми потребами».

1.5. пункт 2.6 розділу ІІ «Комплектування закладу дошкільної освіти» Статуту доповнити підпунктом 2.6.2. такого змісту:

«2.6.2. На базі Закладу може здійснюватися соціально-педагогічний патронат сімей. Діти, які будуть виховуватись в домашніх умовах, зараховуються до «групи соціально-педагогічного патронату», що закріплюється за Закладом, які знаходяться територіально найближче. До складу такої групи можуть входити діти різного віку. Відвідання сім'ї відбувається 2 рази на тиждень, і соціально-педагогічним патронатом охоплюється не більше 15 дітей. Соціально-педагогічний патронат здійснюється на підставі відповідної міської програми».

1.6. пункт 2.7. розділу ІІ «Комплектування закладу дошкільної освіти» Статуту викласти у новій редакції:

«2.7. За дитиною зберігається місце у Закладі у разі її хвороби, карантину, на період реабілітації дитини, санаторного лікування, на час відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, а також у літній оздоровчий період (75 днів)».

1.7. пункт 2.9 розділу ІІ «Комплектування закладу дошкільної освіти» Статуту доповнити новими підставами для відрахування з Закладу:

«у разі переведення вихованця до іншого закладу дошкільної освіти;

у разі досягнення вихованцем, станом на 01 вересня повних шести (семи) років, а для дітей з особливими потребами – повних восьми років»

1.8. назву розділу IV Статуту «Організація навчально-виховного процесу» замінити на «Організація освітнього процесу»

1.9. підпункт 5.1.1 пункту 5.1 розділу «Організація харчування» Статуту викласти у новій редакції:

«5.1.1. Продукти харчування постачаються в Заклад централізовано, на підставі укладених Комунальною установою «Роздільнянський центр освіти» угод – договорів, відповідно до санітарно-гігієнічних правил і норм, за наявності сертифікатів якості та товарно-транспортних накладних»

1.10. пункт 5.4. розділу «Організація харчування» Статуту доповнити підпунктом 5.4.1. наступного змісту:

«5.4.1. Дієтичне харчування дітей організовується тільки на підставі довідки лікаря».

1.11. абзац четвертий пункту 6.2. розділу VI «Медичне обслуговування дітей» Статуту викласти у новій редакції:

«здійснення контролю за організацією та якістю харчування, дотриманням раціонального режиму освітньої діяльності, навчального навантаження»

1.12. назву розділу VІІ Статуту «Учасники навчально-виховного процесу» замінити на «Учасники освітнього процесу»

1.13. абзац перший та другий пункту 7.1. розділу VІІ «Учасники освітнього процесу» Статуту викласти у новій редакції:

«7.1. Учасниками освітнього процесу у Комунальному закладі є:

діти раннього та дошкільного віку (вихованці);»

1.14. абзац тринадцятий пункту 8.4. розділу VIII «Управління комунальним закладом» Статуту викласти у новій редакції:

«затверджує Правила внутрішнього трудового розпорядку, посадові інструкції та інструкції з охорони праці працівників за погодженням з профспілковим комітетом або Радою трудового колективу»

1.15. абзац двадцять другий пункту 8.4. розділу VIII «Управління комунальним закладом» Статуту викласти у новій редакції:

«щороку звітує про освітню, методичну, економічну і фінансово-господарську діяльність Закладу на загальних зборах колективу та батьків, або осіб, які їх замінюють»

1.16. пункт 8.13. розділу VIII «Управління комунальним закладом» Статуту викласти у новій редакції:

«8.13. Для організації обміну досвідом освітньою роботою вихователі Закладу можуть входити до територіальних педагогічних рад на базі однієї зі шкіл»

1.17. підпункт 8.16.3. пункту 8.16 розділу VIII «Управління комунальним закладом» Статуту викласти у новій редакції:

«8.16.3. Рада закладу організовує виконання рішень загальних зборів, розглядає питання поліпшення умов для здобуття дошкільної освіти, зміцнення матеріально-технічної бази, поповнення й використання бюджету закладу, вносить пропозиції щодо морального і матеріального заохочення учасників освітнього процесу, погоджує зміст і форми роботи з педагогічної освіти батьків»

1.18. абзац п’ятий підпункту 8.19.4 пункту 8.19 розділу VIII «Управління комунальним закладом» Статуту викласти у новій редакції:

«сприяння організації та проведенню заходів, спрямованих на охорону життя та здоров'я учасників освітнього процесу»

1.19. абзац дев’ятий підпункту 8.19.4 пункту 8.19 розділу VIII «Управління комунальним закладом» Статуту викласти у новій редакції:

«сприяння соціально-правової, захисту учасників освітнього процесу».

2. Затвердити Статут Комунального закладу «Роздільнянський заклад дошкільної освіти «Оленка» Роздільнянської міської ради» в новій редакції (додається).

3. Доручити директору Комунального закладу «Роздільнянський заклад дошкільної освіти «Оленка» Роздільнянської міської ради» (код ЄДРПОУ 36902831) ТОВКАН Ользі Петрівні здійснити державну реєстрацію статуту в новій редакції.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, охорони здоров’я, освіти, підтримки культури та спорту.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Валерій ШОВКАЛЮК
 

 

   
 

23 лютого 2023 року
№2898-VIIІ 

   

Прикріплені файли: