Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

08/02/2024

Рішення виконавчого комітету від 23.01.2024 № 11 «Про погодження звіту про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва, розвитку інвестиційної діяльності на території Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, за підсумками 2023 року»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 
РІШЕННЯ

 

Про погодження звіту про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва, розвитку інвестиційної діяльності на території Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, за підсумками 2023 року

 

Відповідно до підпункту 1 пункту «а» частини 1 статті 27, підпункту 1 пункту «а» частини 1 статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши начальника відділу інвестицій та розвитку територій, обговоривши поданий звіт, виконавчий комітет Роздільнянської міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Погодити звіт про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва, розвитку інвестиційної діяльності на території Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, за підсумками 2023 року (додається).

2. Подати на затвердження міській раді звіт про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва, розвитку інвестиційної діяльності на території Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, за підсумками 2023 року.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Босюк О.Л.

 

 

Міський голова ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Валерій ШОВКАЛЮК
 

 

   
 

23 січня 2024 року
№11

   

 


 

ПОГОДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Роздільнянської міської ради

23 січня 2024 року № 11

 

 

 

 

 

 

Звіт про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва, розвитку інвестиційної діяльності на території Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, за підсумками 2023 року

 

 

Розвиток малого та середнього підприємництва є складовою соціально-економічного розвитку, тому питання розвитку малого та середнього підприємництва залишається одним із важливих сегментів економіки і розглядається як стратегія зростання з набуттям якісних змін в економіці та розширенням соціальної бази реформ.

Рішенням сесії Роздільнянської міської ради від 22 квітня 2021 року №690-VIII затверджена Програма розвитку малого і середнього підприємництва, розвитку інвестиційної діяльності на території Роздільнянської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, якою передбачено створення сприятливих умов для ефективного функціонування підприємницького сектору та більш повного використання його потенціалу на території Роздільнянської міської територіальної громади.

Метою програми є сприяння розвитку малого і середнього підприємництва, підвищення ролі цього сектору економіки як одного з джерел зміцнення економіки та вирішення соціальних проблем, поліпшення бізнес-клімату в Роздільнянській міській територіальній громаді, запровадження нових ефективних форм співпраці місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та суб’єктів малого і середнього підприємництва на засадах соціального партнерства, активізація залучення інвестицій та ефективне використання ресурсів для вирішення проблем соціально-економічного розвитку громади.

Відповідно до напрямів та заходів Програми протягом 2023 року проведено 8 засідань комісії з питань погашення заборгованості та легалізації виплати заробітної плати, своєчасної сплати податків та інших обов’язкових платежів у Роздільнянській міській територіальній громаді, на які було запрошено представників 46 юридичних осіб, 45 фізичних осіб-підприємців. Розглядались питання сплати боргів перед бюджетом громади таких податків як орендна плата за землю з фізичних та юридичних осіб, земельний податок юридичних та фізичних осіб, податків на нерухоме майно, податку на доходи з фізичних осіб, єдиного податку з юридичних та фізичних осіб, боргів по страхових внесках до Пенсійного фонду. За результатами роботи комісії до бюджету громади протягом 2023 року сплачено боргів на суму 766,0 тис. грн.

Комісія працювала над питанням нарахування підприємствами заробітної плати менше мінімально встановленого розміру, також розглядалось питання заниження податкових зобов’язань платниками податків.

Протягом року спеціалісти комісії готували матеріали для проведення інформаційної компанії серед населення громади у сфері легалізації трудової діяльності, відносин у сфері зайнятості населення та детінізації доходів фізичних осіб та підприємств.

Планові призначення на 2023 рік по Програмі на заходи Ресурсна та інформаційна підтримка розвитку малого підприємництва, а саме друк постів та листівок становлять 7 500 грн, фактичне виконання склало 2 460 грн, невикористаних коштів на 01 січня 2024 року – 5040 грн.

 

 

Начальник відділу інвестицій та розвитку територій

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ірина Берестовська

 


Громада у соцмережах:

       

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення