Роздільнянська територіальна громада

Одеська область, Роздільнянський район

06/02/2024

Рішення виконавчого комітету від 10.01.2024 № 02 «Про стан роботи зі зверненнями громадян в Роздільнянській міській раді та її виконавчому комітеті за 2023 рік»


УКРАЇНА
РОЗДІЛЬНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 
РІШЕННЯ

 

Про стан роботи зі зверненнями громадян в Роздільнянській міській раді та її виконавчому комітеті за 2023 рік

 

Відповідно до п.1 ч. «б» ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 року №109/2008 року «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», виконавчий комітет Роздільнянської міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію керуючого справами виконавчого комітету міської ради Олександра ІСАЄВА про підсумки роботи зі зверненнями громадян у Роздільнянській міській раді та її виконавчому комітеті за 2023 рік взяти до відома (додається).

2. Роботу Роздільнянської міської ради та її виконавчого комітету зі зверненнями громадян за 2023 рік вважати задовільною.

3. Рекомендувати посадовим особам міської ради:

-   чітко дотримуватись графіку прийому громадян з особистих питань;

- більш детальніше вивчати звернення громадян, не допускати надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством;

- забезпечити неухильне виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів, секретаря міської ради, керуючого справами виконкому відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

Перший заступник міського голови

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ольга БОСЮК

 

 

   
 

10 січня 2024 року
№2

   

 


 

Додаток

до рішення виконкому

Роздільнянської міської ради

10 січня 2024 року №2

 

 

 

 

 

 

Інформація про роботу зі зверненнями громадян за 2023 рік у Роздільнянській міській раді та її виконавчому комітеті

 

 

Свою діяльність по роботі зі зверненнями громадян відділ загального діловодства та контролю апарату міської ради та її виконкому здійснює відповідно до Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» та Інструкції з діловодства за зверненнями громадян.

Протягом 2023 року до Роздільнянської міської ради надійшло 1145 звернень, що на 47 звернень більше у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року (1098).

643 звернення надійшло поштою, 491 прийнято на особистому прийомі керівництва ради. За аналогічний період 2022 року відповідно 814 та 275.

Керівництво виконавчого комітету та міської ради значну увагу приділяє безпосередньому спілкуванню з мешканцями міста під час особистих прийомів. Значна увага приділяється роботі зі зверненнями, що перебувають на додатковому контролі до вирішення, вживаються заходи для прискорення виконання згаданих звернень.

Від інших органів, організацій, установ протягом 2023 року надійшло 11 звернень, в 2022 – 9.

Окрім цього, отримано на розгляд та надано обґрунтовані відповіді на 141 звернення громадян на Урядову гарячу лінію (в 2022р. – 84), опрацьовано 31 запити на публічну інформацію (в 2022 – 9).

Більшість звернень, які надійшли через контакт-центр УГЛ, стосуються надання гуманітарної допомоги пільговим верствам населення.

Колективних звернень надійшло в звітному періоді 2023 року – 27, в минулому році за аналогічний період отримано 17.

За характером питань, порушених у зверненнях, чільне місце займають питання матеріальної та гуманітарної допомоги, присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна, житлово-комунального господарства.

Питома вага всіх звернень (271) – це заяви громадян стосовно присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна (в зв’язку з упорядкуванням адресного реєстру в сільських населених пунктах громади) та розміщення тимчасових споруд.

Наслідком розгляду цих звернень є прийняття відповідного рішення міської ради у відповідності до вимог чинного законодавства.

З питань соціального захисту надійшло 215 звернень, які вирішено позитивно і в повному обсязі.

Всього за аналізований період Роздільнянською міською радою згідно заяв громадян виплачено матеріальної допомоги на суму 1 026 200 гривень, в т.ч.: на поховання 48 000 грн., на лікування 623 700 грн., матеріальна допомога родинам військовослужбовців які загинули – 140 000 грн., на вирішення соціально-побутових питань – 204 500 грн, з нагоди 100-річного ювілея – 10 000 грн.

Кількісні дані щодо структури звернень за їх видами:

За 2023 рік зареєстровано:

Пропозицій – жодної;

Заяв – 1145

Скарг – 0

За соціально-професійним станом заявників ситуація склалася таким чином:

від дітей війни – 0

від інвалідів ВВВ – 0

від учасників бойових дій – 0

від інвалідів І-ІІІ гр. – 30

від багатодітних сімей – 0

від одиноких матерів – 0

від пенсіонерів – 403

від робітників – 271

від селян - 144

від працівників бюджетної сфери – 0

від держслужбовців – 2

від військовослужбовців – 0

від безробітних – 35

від підприємців – 17

від матерів – героїнь – 0

від учасників ЧАЕС – 0

За статтю авторів звернень: 554 чоловіків; 591 жінок.

Більшість звернень розглядаються з прийняттям відповідних рішень колегіальними органами місцевого самоврядування – на засіданнях ради та виконавчого комітету. Для термінового вирішення питань громадян створюються комісії, які виїздять безпосередньо за місцем мешкання адресатів, складають акти обстеження, приписи, при необхідності направляються матеріали до правоохоронних органів, органів виконавчої влади для прийняття заходів реагування.

Працівники апарату міської ради постійно надають необхідну консультативну та методичну допомогу громадянам.

В планах роботи виконавчого комітету міської ради на 2024 рік передбачено розгляд стану роботи зі зверненнями громадян щоквартально.

Звіт про стан роботи зі зверненнями громадян за 9 місяців 2023 року було розглянуто на засіданні виконавчого комітету міської ради від 11 жовтня 2023 року № 373 з прийняттям необхідних висновків та рекомендацій.

Автори всіх звернень в обов’язковому порядку отримують роз’яснення, вичерпні письмові відповіді з посиланням на чинне законодавство.

 

Керуючий справами виконавчого комітету

О.В. Ісаєв

 


Громада у соцмережах: